måndag 23 juni 2014

Mord, kidnappning & rån

Aggressiv religiös tolkning
Kärleken vinner inte alltid. Hat, ojämlikhet och mycket skevt fördelade resurser leder ständigt mot konflikter runt vår jord. Det är viktigt att vår skola inte bara bidrar till att ge alla våra barn en så jämlik start i livet som möjligt, oavsett social bakgrund, den ska också bygga broar mellan dessa barn som annars får en mycket segregerad livsuppfattning. Jag tycker inte att det är en önskvärd utveckling att olika religiösa samfund startar och driver grundskolor. Självklart ökar det riskerna för att nysvenskars utanförskap permanentas. Tillsynen av de religiöst kopplade friskolorna måste skärpas och det är mycket tveksamt om de ska tillåtas då de garanterat inte klarar att attrahera föräldrar med en helt annan livsuppfattning. För en social hållbarhet krävs mer brobyggande, inte mindre.
http://www.unt.se/asikt/debatt/vilken-vardegrund-3210142.aspx

Religioner har i alla tider skapat hopp men också massor av förtvivlan mellan människor på vår jord. Alla, och särskilt fanatiker, tycker att just deras religion är bättre än andras. Bakom religiösa flagg döljer sig ofta vanliga maktstrider om kontroll över tillgångar och folket.

Det är tragiskt att ta del av ISIS (Islamiska staten i Irak och Syrien) framfart som nu mördar och plundrar i Guds namn i både Irak och Syrien. Tänk vad fint att kämpa i Guds namn och det gör man genom att mörda, våldta, råna, kidnappa och använda barnsoldater.... Usch, jag tycker innerligt illa om människor som tar sig liknande rätt och som utsätter andra människor för så mycket onödigt lidande. Jag vill inte ha några religiösa krig. Hur är det möjligt år 2014? Vem är det som förser dessa rövarband med vapen? Vem det än är har de gjort ett stort misstag.

Eftersom det är de kringliggande länderna och EU som får ta ett allt tyngre flyktingansvar tycker jag att EU starkt ska testa sin förmåga att enas om en gemensam militär insats. EU bör samlat gå in i Syrien och Irak och få slut på denna idioti. Därefter kan FN få uppdraget att övervaka tills de får igång någon form av egen demokrati. Nu!
http://www.unt.se/omvarld/isis-anvander-usa-fordon-i-syrien-3219915.aspx
http://www.unt.se/omvarld/usa-vill-stoppa-isis-finansiarer-3219939.aspx
http://www.unt.se/omvarld/barnsoldater-anvands-i-syrienkriget-3220026.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar