tisdag 16 maj 2023

Kräv positiva perspektiv

Public service kan visa gott exempel

Jag har personligen förlorat flera miljoner kronor på att försöka bygga en positiv sajt på Internet. Bhappy, Be Happy, hette den och företaget som stöttade projektet, WFun, hade en fantastisk styrelse. Jag har dyrt lärt mig att vi människor gillar negativa nyheter. Sannolikt för att det får oss själva att må bättre att så många andra kanske har det värre än oss själva. Eftersom det inte kommersiellt tycks finnas en väg framåt för mycket positiva nyheter anser jag att det är hög tid för politiken i Sverige att kräva att Public service varje dag ska växla all negativ publikation med minst typ "fem minuter av positiva nyheter". Då kommer nog fler svenskar att bli mer positiva till Public service om de också blir ännu bättre på att vara objektiva i sina nyhetsförmedlingar och olika debattprogram.

Nu när regeringen enligt nedan direktiv ska utreda vilket uppdrag Public service ska få säger jag, "positiva nyheter" måste vara ett väsentlig del av innehållet. Det kan med fördel ses som en del av folkhälsoarbetet. Det är stundtals deprimerande att vi matas med så mycket elände i en värld som faktiskt också upplever massor av positiva saker.

https://www.regeringen.se/contentassets/991dc0299093493eb38209313b74c70b/kommittedirektiv-langsiktiga-villkor-for-ett-hallfast-och-oberoende-public-service_bilaga.pdf

Jämfört med 100 år sedan har nästan alla människor på vår jord fått det bättre. Dagligen leder forskningen till nya fantastiska framsteg. Dagligen bidrar internationell handel till välståndsutveckling och stärkta relationer mellan jordens människor. Dagligen finns människor som gör mycket goda handlingar mot andra människor, djur och annat liv på vår jord. Livet är fantastiskt!





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar