måndag 1 maj 2023

Destabilisering av länder

Modern krigföring

Är folkvandringar inte bara en konsekvens av krig, fattigdom eller klimatförändringar? Sannolikt inte! Den ryska terrororganisationen Wagnergruppen sägs driva större antal afrikaner att emigrera till Europa och riskera livet på Medelhavet. Många av oss minns också hur Erdogans Turkiet länge agerade genomfartsland för olika former av folkvandrare mot Europa. ”Bara” massor av Europeiska skattemiljarder fick stopp på Turkiets transitaktiviteter. Kan det vara så att en omfattande del av folkvandringarna till Europa handlar om att destabilisera Europa men också att andra delar av världen rensar ut oönskade människor? Absolut.

Adam Cwejman, GP, skriver läsvärt om hur idiotiskt Europa agerar kopplat till folkvandringsfrågor. Artikeln ger dig kanske lite bättre insikt om hur lite ansvar mer närliggande rika länder tar för folkvandrare. Kan det vara så att de gärna ser att svaga, kriminella och oliktänkande tar sig till Europa. Då destabiliseras Europa och de tänker sig att de själva blir starkare. Om det är så, hur tror du det utvecklar Europa? Att MPs och Cs migrationspolitiska påverkan skadat det svenska samhället särskilt mycket är sorgligt. M och S måste bättre kunna göra det som krävs för svenskt välmående.

Länder med omfattande ekonomiska möjligheter, språkligt-kulturella förutsättningar och geografisk närhet till konflikter tar noll ansvar. Fattiga grannländer och avlägsna europeiska stater bär hela bördan.”

Det är 300 kilometer mellan Sudans största hamnstad Port Sudan och Saudiarabiens motsvarighet Jeddah. Det går både färjor och flyg mellan de två städerna. Som jämförelse kan nämnas att det är längre flygtid mellan Göteborg och Stockholm. Men trots att det geografiska avståndet är så blygsamt och det pågår ett regelrätt inbördeskrig i Sudan så har Saudiarabien knappt tagit emot några flyktingar från Sudan. Några planer på att göra det i närtid finns inte heller.”

”De urfattiga grannländerna Tchad och Sydsudan har däremot tagit emot tiotusentals som flyr från kriget. Om tidigare migration från Sudan utgör facit så kommer även länder i EU ta emot många. Sudaneser utgjorde bland de tio största flyktinggrupperna till Italien under 2010-talet, många av dessa har sedan tagit sig vidare till andra EU-länder norrut.”

Men betydligt närmare och med starka ekonomiska förutsättningar finns ett antal länder som aldrig har tagit något ansvar för flyktingmottagande. Qatar, Förenade Arabemiraten, Kuwait och Saudiarabien är alla, per capita, rikare än Tyskland, Sverige och Belgien. Trots detta har de rika gulfstaterna inte ens tagit emot en hundradel av de flyktingar som har flytt från Östafrika eller grannländer i Mellanöstern.”

Fördelningen av flyktingar är djupt orättvis på fler än ett sätt. De länder som oftast tar emot flest flyktingar är fattiga grannländer, som Tchad nu eller Libanon under det syriska inbördeskriget. Den andra gruppen av länder som tar emot många flyktingar är i Västeuropa. Men några slipper helt undan. USA som i högsta grad varit involverat i Mellanösterns konflikter har duckat ansvar för flyktingmottagandet. Japan, världens tredje största ekonomi, beviljar ungefär lika många uppehållstillstånd per år som Sverige beviljar per månad.”

I Västvärlden har vi ägnat ett decennium åt antirasistiskt självspäkande. Vi har förklarat våra länder vara strukturellt och institutionellt rasistiska. Samtidigt visar mätning efter mätning att det inte finns någon del av världen – i någon tid – som har haft lika låga nivåer av rasism som vår.”

https://www.gp.se/ledare/varför-tar-sverige-emot-fler-flyktingar-än-saudiarabien-1.98228803

Jan-Emanuel Johansson är inte rädd för att säga vad han tycker. Oavsett vad jag tycker om vad han tycker och gör gillar jag när människor vågar säga vad de tycker. I nedan artikel uttrycker han besvikelse över att Socialdemokraterna låtit MP och C påverka politiken för mycket. Två små partier som har stor skuld för att svensk migrationspolitik allt för länge var ansvarslös och integrationspolitiken obefintlig.

Under uppväxten i Uppsala levde jag i det som i dag kallas ett utsatt område. Trots förutsättningarna hjälpte mig den välfärdsstat som S byggt upp att erövra ett liv i samhällets ekonomiska toppskikt.”

Att under de två senaste mandatperioderna regera med stöd av ett migrationsextremistiskt Miljöparti och ett nyliberalt Centerparti har skapat förutsättningar för ett samhälle där folkhemmet gjorts till ruin.”

https://www.expressen.se/debatt/s-rev-folkhemmet-med--extremisterna-mp-och-c/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar