söndag 13 september 2015

Elektrisk kraft

När går proppen ur?
Elektrifieringen av våra samhällen går i en rasande takt. Inte minst i de delar av världen där många fattiga blivit medelklass och större energikonsumenter. Det relativt sett låga oljepriset har säkert kortsiktigt minskat kraften i uppbyggnaden av fossilfria energisystem. Men tack vare t ex entreprenörer som Elon Musk så fortsätter världen att elektrifieras. Jag tror att hela den svenska fordonsflottan är elektrifierad år 2030, dvs att alla nya fordon som säljs här då drivs av el.

Intressant att ryssarna satsar så stort på infrastrukturen för elfordon. Att dom nu inför en lag om att alla bensinmackar måste erbjuda elladdning är intressant. Har Putin och Medvedev ensamrätten i Ryssland på denna infrastruktur tro...?
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/elbil/article3929901.ece

Herr Musk är inte ensam att driva på denna elektrifieringsutveckling. Många entreprenörer och företag hjälps åt och konkurrerar om att just deras systemlösningar ska bli vinnare. Det är nog klokt om standardiseringsarbetet runt nödvändig infrastruktur snabbt förbättras. Nissan är ett av företagen som satsar stort på elektrifieringen. Men varför vill Musk spränga atombomber på Mars? Det låter dumt. Är det kopplat till Putins och Medvedevs satsning på elladdningsinfrastruktur?...
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/elbil/article3929975.ece
http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article3929818.ece


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar