lördag 5 september 2015

Dödläge

Ny parlamentarisk verklighet
Hur många år tror du det tar innan riksdagens partier samarbetar på helt nya sätt? I ljuset av hur det politiska landskapet ritas om i Sverige, och övriga Europa, så krävs nya samarbeten. Den senaste opinionsundersökningen som jag bifogar beskriver tydligt en ny verklighet. Hur enkelt är det att få till nya samarbeten? Klarar t ex S och M ett nära samarbete för svenskarnas bästa? Om dom försöker, vilket politiskt pris får de betala? Och om vi inte får till nya samarbeten som kan ge majoritetsregeringar vad händer då? Ska vi i nästa val få en folkomröstning om att en allt svagare minoritet ska få bestämma? Hur klokt är det? Nytänkande tack! Sverige har stora utmaningar. Det blir ett högt pris för oss som bor här uppe i norr om vi inte kan formera starkare samarbeten som har en majoritets legitimitet. Tro aldrig att generellt välstånd är långsiktigt givet. Det måste hela tiden förtjänas. Välståndet byggs inte av bidrag utan av att alla som kan bidrar! Och de skattechocker som vänstern och naivister nu bjuder på, i det land som redan har världens högsta skatter, gör bara ekonomisk skada. Veronica Palm (S) har nu rätt till väldigt generösa fallskärmsavtal (månadsersättningar) resten av livet. Djärvt av henne att hoppa av sin riksdagsplats och prova sina vingar i verkligheten.....
http://www.demoskop.se/publicerat/demoskops-valjarbarometer-for-september-2015/#text
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21363855.ab

2 kommentarer:

 1. Så länge DÖ finns kvar så finns bara SD kvar som oppositionsparti. Men röstar folket samma som tidigare så kommer man ha minoritetsregeringar iom DÖ avtalet. Alliansväljare fick sin röst på en rödgrön röra som kan vara riktigt infekterad och känner sig svikna och alliansen kommer förlora stort framöver om man inte häver den. Det är väl bara att kolla alla undersökningar vad folk ska rösa på så får man en pekfinger vart det barkar åt?

  /F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har, minst sagt, en mycket komplex situation. Demokratiskt kaos där legitimiteten för de nationella politikerna blir allt lägre. Samtidigt som samhällsutmaningarna är stora. Ingen bra kombination men inte ovanligt att stora förändringstider kombineras med maktkriser. De enorma skattehöjningar vi nu får är helt fel väg framåt och saknar demokratiskt stöd.

   Radera