söndag 14 juni 2015

Vi kan bättre

Fokus och hårt arbete
Det ser mörkt ut för svenskarna och Sverige framöver om vi inte samlar oss politiskt och fokuserar på våra huvudutmaningar. Riksdagens odemokratiska lekstuga måste bytas mot ett brett ansvarstagande för att Sverige ska kunna fortsätta att vara ett generellt välfärdssamhälle för sina invånare. Läget är så allvarligt att samlade reformer brådskar om vi ska lyckas innan vi tvingas till kraftiga omställningar efter en samhällskollaps. Vi kan bättre! Att samarbeta är traditionellt en bra svensk gren sett ur ett internationellt perspektiv. I dagens ledare i Expressen får du ta del av ytterligare mörka perspektiv på vad som händer i Sverige och att det krävs skärpning om vi ska lyckas bryta alla negativa trender. I gårdagens ledare i Göreborgsposten får du dystra perspektiv på vår misslyckade migrations- och integrationspolitik. Jag struntar i vilka som bär mest skuld till att vi hamnat så snett och till att vi nu har en svag och näringslivsfientlig regering. En bred samlingsregering kan ta ansvaret och lyckas bidra till att mörkret bryts och framtiden görs ljus. Det kräver att enskilda partiers egna taktiska övervägningar får underordnad betydelse och det kräver ett hårt kompromissarbete. Vi kan bryta de negativa trenderna! Vi måste bryta de negativa trenderna!
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/den-morknande-framtid-ar-var/
http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2744860-alice-teodorescu-vagval-vantar-om-migrationen

Några händelser de 30 senaste timmarna
Lisa Holm hittas mördad i Kinnekulle, en person skjuten i Hässelby, fyra personer ihjälsprängda i en bil i Göteborg, en person (60-åring) misshandlad till döds i Tranås, en peson mördad i centrala Malmö (Möllevångstorpet), fyra personer skadade i skottlossning i Malmö (Seved), två personer skadade vid bombdåd, Rasmusgatan i Malm, ett grovt rån mot en pantbank i Skärholmen, ett inrikesflygplan fick utrymmas på Arlanda flygplats efter hot från person, en misstänkt/anlagd mordbrand på HVB-hemmet, Blombacka, Filipstad och en anlagd bilbrand på Brantingstorg, Uppsala. Känns det bra?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20964443.ab
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2746395-fyra-skadade-vid-skottlossning
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2745940-en-av-de-doda-ledande-person-inom-kriminellt-natverk

Nytt ledarskap
Sverige behöver ett nytt och samlat ledarskap! Vi kan bättre! Idag har jag varit på ett föreningsmöte där Juniorhandelskammaren i Uppsala valt en ny styrelse. Ett imponerande gäng yngre framåt personer har axlat ansvaret att leda den lokala organisationen med fokus på att träna unga människor i ledarskapets konster. Förmågan att leda sig själv och att leda andra. Jag är övertygad om att dom kommer att lyckas. Dom representerar hopp om en ljus framtid. Hoppet finns! Möjligheterna finns! Vi måste samla oss och göra det möjligt positiva möjligt! Nu! Det brådskar!2 kommentarer:

 1. "anlagd mordbran på hvb-hemmet blombacka" är kraftigt missledande. Blombacka heter ett hvb-hem för missbrukare och vi var många som blev nervösa. Något journalistpris lär du heller inte vinna då du bara radar upp en lista på skit som händer, helt utan substans i vad du skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga ambitioner att bli en undersökande journalist. Bara att vara en ansvarstagande och engagerad samhällsmedborgare som vill att vi lämnar något bra till kommande generationer.

   Du som tycks vara så lysande, har du en blogg där jag kan ta del av dina intryck och reflektioner?

   Radera