fredag 26 juni 2015

Gourmetäventyr

Hårt och målfokuserat arbete
Det finns inga genvägar till framgång. Inte inom något område. Inte inom näringslivet. Inte inom idrottens värld. Inte inom konstens väg. Inte inom offentlig verksamhet. Inte inom politiken.  Oavsett vilken väg i livet människor väljer så handlar framgång om hårt och målmedvetet arbete. Och bland dem som arbetar hårt och fokuserat är det ändå få som blir riktigt framgångsrika.


Min dotter lärde sig att simma vid årsskiftet. Resan dit var målmedveten och hårt arbete. Det går inte annars. Min dotter håller på att lära sig att cykla. Målet är tydligt och i takt med mer arbetsinsatser för att lyckas så lyckas hon tillgodogöra sig även den kunskapen. Och i takt med att vi tränar på bokstäver och siffror börjar hon allt mer behärska läsandets-, skrivandets- och räknandets konst. Mycket i livet är möjligt. Men det kräver tydliga mål och hårt arbete. Det som avgör skillnaden mellan hur framgångsrika människor blir inom sina valda områden är oftast att de bästa är väldigt målmedvetna och beredda att lägga arbetstimmar som andra inte lägger.


Jag har jobbat i några av världens mest välansedda företag. Det är företag som ställer höga krav på sina medarbetare både när man anställs och när man löpande tjänar företagets syften. Att framgångsrika företag, föreningar och länder är framgångsrika beror till största del på att de ständigt definierar tydliga och tuffa mål samt att de har medarbetare som köper in på dessa mål och är beredda att jobba hårt för att nå dem. Läste just ett facebookinlägg om att vi svenskar har blivit för lata och för curlande. Kan det vara så? Det sägs att en generation förtjänar, en förvaltar och en fördärvar. Under min morfars generations ledning blev Sverige en ekonomisk stormakt i liten skala. Under min mammas generation blev Sverige en social stormakt i liten skala. Och nu?
http://www.foretagande.se/8-hemligheter-som-framgangsrika-foretagare-kanner-till-och-som-du-borde-lara-dig/
http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=1339493&fileOId=2434740
http://www.synonymer.se/?query=bortsk%E4md
http://www.svt.se/ung-och-bortskamd/


Nu ska jag snart åka till Helsingborg och ett möte med min gourmet club. Ett gäng som träffats ett antal gånger varje år och kombinerat att laga väldigt god mat med att umgås. Att laga mat, särskilt avancerade maträtter, är också en konst. Och precis som med allt annat ger övning färdighet. Jag undrar jag om jag kommer att få laga förrätt, huvudrätt eller efterrätt den här gången? Det är värden som bestämmer lagen och menyn. Och värdskapet roterar. Det ska bli väldigt roligt. Jag kan rekommendera umgängesformen!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gourmet
http://alltommat.se/tema/gourmet-och-lyx/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar