fredag 19 juni 2015

Trevlig midsommar

Fruktbarhet
Idag är det midsommarafton! Det är nog svenskarnas största festdag. På samtliga platser runt om i världen där jag bott så har vi firat midsommar ordentligt. Svenskarna håller ihop runt om på jorden och inget går upp mot en midsommarfest där goda drinkar mixas med "små grodorna", "björnen sover", "vi äro musikanter" m.fl. När jag varit hemma i Sverige har jag de senaste dryga 20 åren firat midsommar i Fagerudd. Femkamp, god lunch, resning av midsommarstången, dans runt midsommarstången, ibland Rivaturer i Mälaren, god middag, lätta och djupa samtal, svenska nationalsången när flaggan tas ner 21:00, allt djupare samtal i takt med kampen mot myggorna är standardprogram. Och visst är det fruktbarheten vi firar? Visst är stången en kombinerad fallossymbol och ringarna representerar kvinnliga bröst, eller? Oavsett om den symboliserar fruktbarhet eller ej är idag en trevlig tradition! Och om vädret är kass är det lätt att glädjas över att den viktigaste värmen kommer inifrån!
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Midsommarafton
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Midsommarstång
http://www.faktoider.nu/midsommar.html
http://www.dn.se/nyheter/sverige/battre-midsommarvader-mot-kvallen/

Danmark
Det danska folket har talat. Danske Folkeparti, Danmarks föregångare till SD, firar stora framgångar. Precis som i Norge och Finland kommer nu sannolikt ett parti med tydliga krav på en restriktivare invandringspolitik och tuffare krav på invandrade att också sitta i den danska regeringen. I Danmark eldar dom under midsommarafton i sitt firande. Jag undrar jag vad de kan tänkas tänka runt sina eldar ikväll. Kanske undrar dom om Sverige nu isolerar sig från det nordiska samarbetet. För svenska regeringsföreträdare kan väl inte samtala, förhandla och samarbeta med regeringsföreträdare med fel partibeteckning i Danmark, Norge och i Finland. Eller kan dom det?.... Tänk om fler ledande politiker börjar lyssna ordentligt till det egna folkets oro. Då kommer den politiska kartan åter ritas om.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/lokke-rasmussen-ny-dansk-statsminister-1/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20991714.ab

Tack!
Nu firar vi midsommarafton! Jag vill tacka dig för att du läser min blogg! Och för att många av er på olika sätt ger uttryck för att ni ofta tycker som jag. Tillsammans kan vi försvara och utveckla vårt välstånd. Ingen gör det åt oss. Nuläget är utmanande men vi som tror gott om varandra, som anser att rättigheter måste matchas med tydliga skyldigheter, som förstår att välståndets grund är framgångsrikt företagande samt att öppenhet och tolerans främjar innovation och företagsamhet, vi kommer att bli allt fler. Tillsammans kan vi säkra en positiv framtid för våra barn och barnbarn! Det kräver hårt och målmedvetet arbete. Men för att vi ska lyckas ska vi ha roligt också. Det kommer vi att ha samtidigt som vi jobbar hårt för vårt världsledande välstånd. Njut av midsommarafton 2015!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar