måndag 15 juni 2015

Bättre ledarskap

Tack
Vilken fantastisk återkoppling vi fick på vår debattartikel i Di! Tack! Många uppmuntrande mejl, sms, telefonsamtal och massor av kommentarer som gav sitt stöd till våra budskap. Regeringsombilda så att vi får en mindre näringslivsfientlig politik! Bryt överenskommelser som försvårar möjligheterna att i kristider få till bredare regeringsunderlag som kan genomföra nödvändiga reformer. Och uppträd vuxet och samtala med alla folkvalda representanter och försök leda dem mer rätt än fel (beror givetvis på vad man tycker). Idag har vi ledningsproblem för riket. Och vi har ledningsproblem i Uppsala.


Klart att missbruk måste få bekämpas
Jag känner inte till detaljerna men det är självklart att missbruk av våra bidragssystem måste bekämpas. Och även om JO tycker att inte onamälda hembesök kan göras för att t ex undersöka om det fuskas med bostäder som erbjuds människor som får försörjningsstöd så måste det vara en självklarhet att våra fältarbetande socialarbetare ska kunna göra spontana besök hemma hos dem som lever på försörjningsbidrag och som får tillgång till fri bostad av övriga samhället. Det kan inte vara rimligt att Polisen eller Kronofogeden ska genomföra liknande kontroller. Och det är inte rimligt att liknande kontroller inte genomförs då fusket tycks vara relativt omfattande. Vad gör nuvarande ledarskapet för kommunen åt detta?
http://www.unt.se/uppland/uppsala/kommunens-fuskkontroll-stoppades-3764218.aspx


Klart att en ny Flottsundsbro måste byggas
Det är inte rimligt att en tjänsteman på Länstyrelsen samtidigt som byggarbetarna ska inleda byggandet av en ny och nödvändig Flottsundsbro drar i bromsen och säger att broplanerna måste göras om. Kostnaderna för Uppsalaborna blir i så fall kraftigt höjda och det kommer definitivt bli omöjligt att genomföra stora delar av de bostadsbyggen som är planerade längs Dag Hammarskjöldsstråket. Det är dessutom så att bron har stora hållbarhetsproblem så den måste ersättas. Pinsamt och ett exempel på väldigt dåligt ledarskap. Det får inte vara möjligt att något liknande händer så sent i processen runt ett broprojekt! Vad gör nuvarande ledarskap för kommunen för att lösa detta skyndsamt?
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/uppsala/ingen-ny-bro-vid-flottsund


Rödgrön röra
I bland annat Malmö sprack den rödgröna röran. Inom Uppsala läns landsting sprack delar av röran. Vänsterpartiet valde att hoppa av majoritetslaget. De ville bl a höja skatten ännu mer! Och då höjs skatten ändå kraftigt! Ekonomin inom Landstinget är ansträngd. Och det redan innan boomen på +80 åringar förväntas driva upp kostnaderna för omsorg och vård kraftigt. Att tro att ännu högre skatter, i världens mest skattetyngda land, ska lösa våra utmaningar är både dumt och naivt. Även inom sjukvården krävs omfattande reformer! Även kopplat till sjukvårds och kollektivtrafikens framtid kräver reformerna bred parlamentarisk enighet. Det uppnås inte genom en rödgrön röra! En naivistisk vänsterpolitik är skadlig oavsett var den ges utrymme att få påverka på riktigt! Hur har det nuvarande ledarskapet i Landstinget tänkt få ett brett stöd för nödvändiga reformer? Det är dags att tänka nytt!
http://www.unt.se/uppland/uppsala/m-om-rodgrona-sprickan-olyckligt-3773725.aspx


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar