onsdag 10 juni 2015

Ljusnande framtid efter mörkret

Framtiden är ljus
Jag kan inte annat än tro att en majoritet av riksdagsledamöterna snart tar sitt förnuft till fånga och genomför de reformer och förbättringar som krävs för att Sverige ska fortsätta att vara ett generellt välfärdsland för landets medborgare. Kortsiktigt står vi dock onekligen inför nya stålbad som minst kommer att påminna om krisen i början av 90-talet. Bland annat därför behövs breda politiska överenskommelser och därför är det hög tid att skrota Decemberöverenskommelsen som invaggar vissa i falska förhoppningar om möjligheten att regera i komplex minoritet.... Och att börsen kommer att svalkas av ytterligare anser jag oundvikligt. Minns när jag hade industrimannen Bo Berggren som ordförande. Både han och industrimannen Curt Nicolin älskade att räkna på saker. Bl a talade Bo om utmaningarna inom vår ekonomi när 40-talisterna börjar ta ut sina pensioner och slutar arbeta. Där är vi nu samtidigt som sedelpressarna kört på för fullt i över sju år och dessutom är energipriserna låga vilket innebär att alla energimiljardvinster som tidigare satsats på bl a börsen inte längre flyter in och driver på kurserna.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20868334.ab
http://www.dn.se/nyheter/politik/sa-fungerar-decemberoverenskommelsen/Vi måste gemensamt skapa ett högre förädlingsvärde än idag genom mer globalt konkurrenskraftig företagsverksamhet, vi måste få ut mer för våra skattepengar och vi måste lyckas inkludera våra flyktinginvandrade mycket bättre! För att få till det krävs reformer som i början kommer att bli smärtsamma för stora delar av befolkningen men som kommer att leda mot en social och ekonomiskt hållbar framtid för alla, inklusive kommande generationer. Och vi måste kraftfullt stoppa dem som fuskar med våra bidragssystem som är till för våra svagaste. Även om vi måste igenom ett nytt stålbad måste vi samtidigt hjälpas åt att ha fokus på möjligheterna framöver. Det finns gott om möjligheter! Men de kräver reformer som lyser med sin frånvaro.
http://www.unt.se/uppland/uppsala/anklagad-for-lonebluff-nekas-sjukpenning-3765982.aspx
http://www.synonymer.se/?query=m%F6jlighet
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Frihandel/varldshandelns-utveckling/Europa och Sverige är i det korta perspektivet på dekis. Samtidigt växer antalet människor som klassas som medelklass med raketfart i övriga världen och på G7 mötet enades de nu också om att halvera fattigdomen i världen. Om man förstår matematiken kopplat till detta så är det självklart att 10 miljoner i Sverige kan leva gott om vi producerar och servar lösningar som efterfrågas i den allt mer välmående världen. Tänk dig bara om nuvarande och nya svenska företagare kan skapa fler attraktiva produkter och tjänster som kan levereras "bara" till 2% av kinas och indiens medelklass! Låt oss säga att Kinas och Indiens befolkning är 2,6 miljarder människor. Låt oss anta att bara 40% inom kort klassas som medelklass med en köpkraft som minst motsvarar den svenska. Då representerar de nästan 1,05 miljarder människor! Och visst borde många av våra företagare kunna locka runt 20,8 miljoner av dessa att just köpa deras produkter och tjänster? Vi är innovativa och vi blir allt duktigare på att sälja. Framtiden är ljus men vi måste reformera mer och vi måste ständigt sträva mot tillväxt och att vara så effektiva som möjligt. Bara så kan det generella välståndet försvaras. Jag tänker i alla fortsätta att bidra till att framtiden blir ljus! Kommer du?
http://sv.wikipedia.org/wiki/G7
http://europa.eu/legislation_summaries/glossary/competitiveness_sv.htm
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar