Luften demokratier andas är olika idéer och önskemål som bryts mot varandra
Alice Teodorescu har många gånger lyft hur vi få offentliga opinionsbildare som tidigt lyfte problemen med en oansvarig migrationspolitik och att inte ha en bra metodik för integration som snabbt leder till långvarig självförsörjning. Oj vad hemska vi var. Det vi tyckte var fel. Och inte minst inom Centerpartiet utanför Uppsala var det intressant att se och känna hur jobbigt många tyckte det var att jag inte stöttade Lööf och companys migrationslinje. Teodorescu, jag och några till vågade mala på med resonemang om hur oklokt Sverige styrdes. Det vi varnade för blev också utfallet. Och många av de förbättringar vi efterfrågade är fortfarande inte implementerade. Alice fick då ett särskilt omnämnande i min bok ”En stund på jorden”. Och numera har jag flera Alice i min närhet. Det är ett heroiskt kvinnonamn. Den svenska demokratin är fortsatt i behov av mycket bättre spänst. Då kan vi mycket bättre motverka idiotiska vägval framåt.
Adam Cwejman, GP, skriver nedan läsvärt om hur det fria ordet på institutioner begränsas. Men dansksvensken släpps idiotiskt fram på särskilt olämpliga platser att provocera på.
”Det råder inte högkonjunktur för det fria och resonliga samtalet. Det är inte heller ett övergående fenomen utan en återkommande trend, både inom den akademiska världen och i det offentliga samtalet.”
https://www.gp.se/ledare/i-sverige-mobbas-oliktänkare-1.89879331
På grund av en ansvarslös migrationspolitik, och obefintlig integrationspolitik, hos alla andra riksdagspartier växte SD så de knakade. Och 20 procent av invånarna vände sitt hopp till SD, och nationellt fick Sverige ett väldigt stort inskränkt, handelsfientligt och konstigt konservativt parti. Landet förlorade på grund av den misslyckade politiken chansen att stärka den demokratisk kraften och laga allt inom kärnverksamheterna som gått sönder. Partier som borde veta hur viktiga globala utbyten är för svensk ekonomi, som inte dömer människor utifrån annat än deras individuella beteenden och kompetenser och som inte ständigt skyller ”invandrare” för alla problem. Partier som fattar att det är deras egen dumhet som ställt till tillståndet i Sverige. Lokalt i en kommun och region kan man dock sakpolitiskt samarbeta med alla partier som fått ett invånarstöd. Allt annat är uttryck för mobbing och oförmåga till pragmatism. Kommun- och regionpolitik handlar till över 90 procent om praktisk sakpolitik, inte särskilt mycket ideologi. Och ingen lagstiftning.
Du tror väl inte att migrationsproblemen är under kontroll? Att tycka olika är inte ett problem. Och i en demokrati ska inga röster som inte går över lagliga gränser tystas. Och SDare lyssnas på och inkluderas i åsiktsbrytningar oavsett om man ogillar delar i deras politik eller ej. För de flesta av oss finns delar av alla partiers politik vi personligen ogillar. Jag själv klarar till exempel inte av kommunism, miljöfundamentalism, socialism eller fascism. Ylva Nilsson, Expressen, skriver läsvärt nedan om att det nu är EU som ska styra migrationspolitiken…. Jag ogillar att EU lägger sig i för mycket. Just migrationsfrågor behöver vi dock hantera tillsammans. Med tanke på hur Sverige hittills hanterat migrationsfrågorna kan det bara bli bättre. Men, sluta gnäll och mobba ”invandrare”! Gnäll på och rösta bort partier och personer som tjänar våra intressen dåligt. Och argumentera sakligt emot dem du tycker tycker fel, men mobba dem inte!
””Ansvaret” består alltså i att man registrerar, sorterar och returnerar. I Sverige säger regeringen att man ”bara för tekniska samtal” i Bryssel och att migrationspakten aldrig kan bli klar under svenskt ordförandeskap. Men det svenska utkastet är 115 sidor långt och förhandlingarna har nått mycket långt i detaljer. EU-regeringarna förklarade sig ha en samsyn om innehållet redan i december. Blir det inte klart i vår, så har det goda chanser att bli klart snart därefter. Stenergards presskonferenser till trots, Sverigedemokraterna är helt enkelt inte med när svensk framtida migrationspolitik utformas.”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar