lördag 30 september 2017

Vardagskultur

Lokal kultur
Varje plats har utvecklat en egen unik kultur. Det förstår nästan alla. Det är en del av charmen när man besöker olika platser runt om i Sverige och runt om på vår jord. Precis som du och jag är unika är också varje fysiskt samhälle, litet eller stort, unikt. Visst är det fantastiskt! Inom U! Club Uppsala arbetar vi bland annat med att stärka självkänslan bland Uppsalaborna. Då menar vi kunskapen om vårt eget närsamhälle men också stoltheten över allt fantastiskt som just vårt närsamhälle representerar. Vi verkar också för att vi ska utveckla vår förmåga att inkludera och vara välkomnande mot varandra och långväga besökare. Utan ambition sker inga förändringar. Ett samhälle som är inkluderande och positivt utvecklas självklart mycket bättre än andra samhällen. I Sverige kan vi lära mycket av Göteborgsandan som lyckats smickra många, inklusive mig. Nyligen utsågs Göteborg till världens trevligaste stad. Det är imponerande och ett resultat av ett långsiktigt kulturarbete. Eller tror du att det är resultat av något annat? Precis som när du och jag träffas är det i vardagen som vi skapar en bra eller dålig atmosfär mellan oss och runt omkring oss. Så enkelt, eller svårt, är det. Utmärkt att Uppsala läns landshövding bidrar till en inkluderande och engagerande lokal kultur i Uppsala.
http://24uppsala.se/2017/09/29/landshovdingen-ska-besoka-nyanlanda-i-host/
http://www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/goteborg-ar-varldens-trevligaste-stad/
http://uclubuppsala.se/

Ledarskap är svårt. Det är krävande. Dess viktigaste grundpelare är en tydlig värdegrund och en kraft varigenom kraft strömmar.

Dagens kalkon
Stenkastare mot bussar och andra fordon. Att bete sig på detta brottsliga sätt som drabbar många Uppsalabor på ett mycket negativt sätt är oacceptabelt. Beteendet har inget att göra i den inkluderande, företagsamma, kunskapstörstande och medmänskliga lokalkultur vi vill ha i Uppsala.
http://24uppsala.se/2017/09/28/just-nu-ny-stenattack-mot-bussar/
http://mobil.unt.se/nyheter/uppsala/stenkastare-forstar-inte-brottets-allvar-4772671.aspx

Dagens stjärna
Östersunds herrlag i fotboll. Enormt imponerande hur de fortsätter att förvåna och chocka Europeisk fotboll. Världens bästa fotbollskontinent!
http://www.expressen.se/sport/fotboll/ostersund-vinner-mot-hertha-berlin-i-europa-league/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar