lördag 23 september 2017

Nazistvilsna

Blodigt förflutet
Hur länge har jorden funnits? Hur länge har universum funnits? Jorden har funnits i många miljoner år och universum i miljarder, runt 9 miljarder.. Vi människor har funnits i initial form i bara drygt tre miljoner år. Särskilt kraftigt har människans livsvillkor förändrats de senaste hundra åren. Samtidigt bär vi fortfarande på beteenden som utvecklats under våra korta cirka tre miljoner år på Tellus. Och vissa av de beteendena är inte smickrande. Kamper mellan individer och grupper av individer har ofta varit grymma och blodiga. Psykopater och extremiströrelser bär på mest skuld kopplad till människosläktets alla blodbad. Kriserna i Nordkorea och Iran kan snabbt leda till nya stora blodbad som drabbar massor av oskyldiga människor och fråntar dem möjligheten till en fortsatt utvecklande stund på jorden. Nu testas bland annat den rädsla som Hillary Clinton gav uttryck för i presidentvalet.  "Vågar du låta Trump sitta på kärnvapensknappen". Fredsarbetet får aldrig vila och EU har ett viktigt fredsbevarande syfte.
http://www.expressen.se/nyheter/iran-har-testat-ny-missil/
Sjuka människor
Hur kan man bli och vara extremist? Hur sjuk kan man vara utan att av psykologer klassas som psykiskt sjuk? Hur kan man generellt vara fylld av hat och olust mot andra människor utan att ha en aning om vilka de egentligen är? Jag velar emellan om jag ska tycka synd om dessa för mig sjuka människor eller bara förakta deras ointelligenta hållning som människor har som tror att till exempel indier generellt är bättre människor än finnar. Hur dum får man vara? Tro mig, jag har träffat extremt intelligenta och trevliga människor från Sydafrika, Nigeria, Libyen, Palestina, Israel, Island, Ryssland, Burma, Thailand, Malaysia, Indonesien, , Indien, Kina, Sydkorea, Australien, USA och så vidare. Jag är trött på att höra att var vi är födda, eller att vilken religion vi föds in i, dömer oss till att vara på ett visst sätt. Jag har främst träffat "idioter" från Sverige, USA, Malaysia och Japan. Idioterna är väldigt få. Och varför kommer de få jag träffat från just dessa länder? Av naturliga skäl, jag har haft förmånen att leva i de länderna och i huvudsak bara träffat fantastiska människor. Ursäkta mitt språk men hur kan man vara så dum att man tror att födelseplats avgör om man är en god medmänniska eller en ond? Och hur kan så många "normala" människor vara så okloka att de låter de dumma få stärka sina positioner? Ointelligent. Extremism är bara av ondo. Nynazism är exempel på sjuk extremism. Mer hjärna behövs rent generellt i relationer mellan oss människor.
http://www.synonymer.se/sv-syn/extremist
http://www.dictionary.com/browse/extremist
http://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/de-hetsar-till-våld-och-hat-1.4656729
http://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/star-vi-verkligen-vid-avgrundens-rand/
http://www.expressen.se/nyheter/jag-vill-inte-att-vi-ska-fa-det-som-i-sverige/
Dagens kalkon
De som inte förstår att de allra flesta som överväger att rösta på SD gör det av missnöjesskäl. Missnöje över övriga partiers oförmåga att klokt och trovärdigt möta upplevda samhällsproblem.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-vad-krävs-för-att-de-ska-återvända-1.4660187

Dagens stjärna
De som fattar att livets största tillgångar är att ha riktigt goda familjerelationer och många nära vänner! Allt annat är av underordnad betydelse under livets vandring.
https://www.va.se/nyheter/2017/09/21/hjarnforskaren-det-har-ar-det-viktigaste-beslutet-du-kan-ta-i-livet/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar