torsdag 21 september 2017

Nya ekonomiska lagar...

Ur led är tiden
Festen runt "guldkalven" fortsätter för vissa. Andra kräver reformer som ställer om vår ekonomi mot mer nödvändig rörlighet och att bidragsträsken ska bli färre och bidragsberoendet mindre. Erbjuder vänsterregeringen några nödvändiga reformer för att långsiktigt säkra ett högt generellt välstånd? Nej. Ansvarslöst. Sällan har jag sett något så oansvarigt politiskt agerande som nu. På toppen av en artificiell högkonjunktur, minusränta i högkonjunktur..., och kraftig asylinvandringsdriven befolkningstillväxt, väljer regeringen att elda på konjunkturen med ännu mer pengar på marknaden. Oacceptabelt oansvarigt och ett lysande exempel på valfläsk och maktambition till varje pris. Det finns få människor som inte gillar att få mer pengar i plånboken. Samtidigt tror jag, till skillnad från S och MP företrädare, att de allra flesta invånare är kloka. De fattar vad sossarna gör. Väldigt många inser också att den svenska patienten är sjuk och i stort behov av reformer. Väldigt många har också lärt sig att när sossarna ger tio kronor i någon form så tar de femton kronor i en annan form. Tio minus femton blir fortfarande minus fem för en enskild människa, trots minusräntan....
http://www.di.se/nyheter/naringslivets-toppar-sagar-budgeten/
http://www.di.se/ledare/tobias-wikstrom-inte-en-budget-for-landets-utmaningar/
http://www.expressen.se/ledare/-det-ar-fel-andersson-som-styr-sverige/
Dagens kalkon
Magdalena Andersson. Det är inte ok att nedlåta sig till ett så omfattande oansvarigt beteende som att elda på en konjunktur som redan brinner med "bensin" som behövs när vi är i nästa lågkonjunktur. Andersson talade om att ladorna var tomma, BNP per capita minskar. Samtidigt fick hon ta över en ekonomi som började bli så het som nu. Nu väljer hon att förbereda nästa lågkonjunktur genom att verkligen förorda en politik som tömmer ladorna. Jag förväntar mig ett större ansvarstagande från en kvinna med stark koppling till Uppsala.
http://www.gp.se/ledare/fel-prioriteringar-vid-fel-tillf%C3%A4lle-1.4652757


Dagens stjärna
Peter Währborg. Betydligt högre ansvarsutkrävande och kompetenskrav borde matchas med bättre ersättningssystem. Per timme är det sannolikt ett av de sämst betalda uppdragen för den som tar förtroendeuppdrag på största allvar.
http://www.gp.se/livsstil/peter-w%C3%A4hrborg-ge-politikerna-h%C3%B6gre-l%C3%B6n-1.4624768

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar