tisdag 19 september 2017

Tryggheten måste åter säkras

Negligera inte utvecklingen
Din och min trygghet, och vår individuella trygghetskänsla, är central för vårt välbefinnande. Vissa påstår att brottsutvecklingen inte är ett problem utan att det var värre förr. Andra är tydliga med att det grova våldet kraftigt ökat och terrorhotet är något helt nytt. Vilka har rätt? Helt klart är att innan jag flyttade ut i världen senast, 1999, då hade vi inte regelbundna skjutningar och bombattentat som idag. Och terrorisken i Sverige talade ingen om. Som vanligt är det viktigt att ta trygghetsutmaningarna på större allvar. Den negativa trenden måste brytas. Allt annat är idiotiskt. Du tror väl inte det blir lättare att bryta den negativa utvecklingen om den tillåts växa sig allt starkare? En utveckling som bland annat inkluderar allt mycket mer drogförsäljning bland våra barn. I min värld är det dumt att låtsas som att det är på ett sätt som inte speglar verkligheten. Den typ av förnekelse gynnar bara missnöjeskrafter. Sverige och Uppsala kan mycket bättre!
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/explosion-i-g%C3%B6teborg-1.4647301
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/det-behovs-ett-expo-for-att-granska-jihadismen/
Dagens kalkon
Ungdomskriminella som använder allt grövre vapen och våld i sin destruktiva verksamhet. Främst är problemet kopplat till äldre kriminella som rekryterar minderåriga till sin "affärsverksamhet".
http://www.expressen.se/kvallsposten/kriminellas-nya-vapen-dodlig-fyrverkeripjas/

Dagens stjärna
Petra Brylander, chef för Uppsala stadsteater. Hon har på ett mycket bra sätt axlat den otackamma rollen att ta över en fantastisk föregångare, Linus Tunström.
https://www.uppsalastadsteater.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar