söndag 1 oktober 2017

Hållbart ledarskap är pragmatiskt

Berättelser
Vad är sant eller falskt? Hur många berättelser finns som är sagor men som blivit en upplevd historisk sanning för många människor? Du tror väl inte vi saknar historiska berättelser som inte stämmer? Idag produceras fiction och alternativa berättelser i tusentals varje dag. Bara för att tekniken inte var den samma att återberätta en "sanning" förr kan du vara säker på att kreativitet och önskeberättelser har funnits i tusentals år. Vissa folkgrupper och kulturer har varit enastående duktiga på att skapa berättelser om sitt ursprung. Berättelser som idag kan uppfattas som sanningar trots att det saknas historiska fakta som styrker berättelsen. En sanning är en sanning tills någon spräcker "sanningen" med fakta.
https://www.synonymer.se/sv-syn/berättelse

En berättelse som fortfarande skapas är IT-skandalen. Huvuden har redan rullat och i takt med att Konstitutionsutskottets arbete går framåt rullar fler huvuden. Som jag skrivit förr är det osannolikt att aldrig statsministern varit medveten om säkerhetsläget. När det sannolikt avslöjas, vad händer då? Avgår Löfvén och ersätts av Magdalena Andersson under en extrastämma? Extrastämmor börjar bli mer regel än undantag... Hela hanteringen av IT-skandalen har för lång tid framöver kletat på sossarna en ny image, imagen av att sakna förmåga att med kvalitet styra landet.
http://www.di.se/nyheter/statsvetare-om-it-skandalen-lofven-ar-ansvarig/
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-om-it-skandalen-vi-undanhaller-ingenting
http://www.expressen.se/nyheter/fragorna-som-pressar-lofven-om-it-skandalen-/

Alliansens historik bär också på en intressant berättelse. En berättelse om hur en lång tid av Socialdemokratisk makt kunde brytas och borgerligheten äntligen, under tio år, hålla ihop. En berättelse om maktspel, individers betydelse för lagspels hållbarhet, ideologiers förmåga att samverka. Eller inte. Ledares förmåga att balansera ideologi med pragmatism är individuell. Hur mycket kan man avvika från en ideologisk vägledning för att pragmatiskt lösa verkliga och växande problem. Alliansen behöver bland annat bygga sitt förtroende på integritet mot kommunism och isolationistisk nationalism och faktabaserad sakpolitik! Vänsterns inflytande över politiken måste stoppas!
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=17339
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Alliansen
https://www.svtplay.se/klipp/11505942/alliansens-framtid-hur-aterfa-makten

Moderaterna har nu en ny partiledare. Blir det ett nytt ledarskap för Moderaterna? Vi får se. Jag delar Teodorescus syn att Kristersson tidigare varit en hållbar inriktning på spåret. Pragmatism är nödvändig för dem som vill göra anspråk på verklig makt i alla sammanhang. Kristersson har under flera viktiga livsår fostrats i Uppsala. Den fostran bidrar förhoppningsvis till att han klarar av att bidra till att Sverige inom kort kan bilda en majoritetsregering utan inflytande från kommunism eller isolationistisk nationalism. Kristersson är skolad på Uppsala universitet, under en av universitetets storhetstider, och till civilekonom. Han kommer att klara ledarskapsrollen utmärkt!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0PJRB/har-ar-dina-tio-storsta-problem-kristersson
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-moderaternas-tid-är-nu-kristersson-1.4683596
https://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap/politiska-ideologier
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/gruppen-viktigare-an-fakta-for-vara-asikter/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Faktaresistens
Dagens kalkon
Politiker som historiskt inte valt att prioritera Polisen bland begränsade resurser! Stort underkänt ansvarstagande för vårt samhälles välbefinnande. Rätts- och ordningssystemet i vårt samhälle är det skelett som bär upp vår civilisation! Med kraft måste detta misslyckande korrigeras. Bra att Centerpartiet satsar mer för att bidra till en stärkt Polis. Viktigt att också säkerställa ett väl fungerande åklagar- och domarväsende! Anna Dahlberg är ofta duktig på att tydligt underbygga sitt tyckande med relevanta fakta. Det gör i min värld hennes tyckande ofta mer trovärdigt än många andra ledarskribenters.
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/polisen-klarar-inte-ens-morden-i-huvudstaden-/

Dagens stjärna
Annie Lööf. Hon är tveklöst den mest lysande stjärnan bland Sveriges partiledare idag. En stjärna som klarar av att både förmedla en framtidstro samtidigt som hon tydligt förmedlar att C inte duckar för de samhällsproblem vi har. I tider där många mest fokuserar på mörker är det befriande med människor som klara att både se möjligheter och problem. Förstärk möjligheter och lös problem. Centerpartiet har precis avslutat en riksstämma. Väldigt osiriv stämning kombinerat med stark ambition att lösa de problem vi har. Sedan i torsdags har det varit fullt program från tidig morgon till sen kväll. Imponerande att energin hålls uppe. Ikväll sover jag nog sött...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar