fredag 22 september 2017

Framtidsspelet

Ansvarslöshet
Här och nu är självklart viktigast. Det är just här och nu som är din säkra stund på jorden, och min. Men politiken som drivs nu är något som påverkar oss om några år. Det är gammal politik som påverkar oss nu. Det är viktigt att förstå när vissa politiker försöker att låtsas som att de kraftigt kan påverka nu. Politiker påverkar framtiden. Den påverkan är kraftfull genom lagstiftning och framtida prioriteringar av begränsade resurser. Eftersom politiken och dess viktiga spelare har stor påverkan på våra framtida levnadsvillkor är den politiska oförmågan att fokusera på sakpolitik och lösningskompromisser oacceptabel.

Det röriga och reformimpotenta politiska Sverige äventyrar svenskarnas generella välstånd. Underkänt är ett för snällt ord för att beskriva misslyckandet som gjort att vi är i ett läge som nu. Det som räddar svensk ekonomi är minusränta, osäker kraftig asylinvandring och den globala tillväxten som drivs av allt fler miljarder människor på vår jord. Kanske kan just den lilla svenska ekonomin klara sig ok ett par generationer till, då allt fler miljarder människor vill bli medelklass. Men det innebär inte att vår trygghet blir bättre. Det innebär inte att konflikterna mellan stad och land minskar. Det innebär inte att vårt samhälle klarar sig från allt större konflikter mellan dem som har och dem som inte har. Mellan dem som klarar av att hänga med i det nya komplexa samhället och alla som inte klarar det. Det är hög tid för det svenska politiska livet att hitta nya samarbetsformer. Det krävs för att hitta tillbaka till sakpolitiken och vår förmåga att säkra global konkurrenskraft här i vår pyttelilla del bland jordens samhällen. Hur skapar vi politisk re-engineering utan att det innebär att till exempel bara SD växer? Befintliga partier kommer inte hjälpa till. De ser ingen egennytta i en sådan utveckling. Om vi inte får till nya samarbetsformer mellan dagens riksdagspartier så är politisk re-engineering nödvändig.
http://www.expressen.se/ledare/en-lattsinnig-valflaskbudget/
http://www.expressen.se/kronikorer/nisha-besara/de-har-gjort-politiken-till-en-cirkus/
Ordets makt
"Ett annat uttryck för att beskriva ordens makt, och därigenom postmodernismens inflytande på vår samtid, är lingvistisk konstruktivism. Betydelsen av detta är att ord inte bara beskriver verkligheten, de formar den. Orden bär på en makt som är helt avgörande för människor. Den som genom ord äger bilden, innehar även makten att sätta villkoren för dess förändring." Cwejman har så trist rätt. Svenskt debattklimat är underutvecklat i sin förmåga att sakligt ta i verkliga och växande samhällsproblem. Politiska ambitioner att alltid anstränga sig för att misstolka personer som ses som politiska motståndare är ett mycket destruktivt förhållningssätt. Det förhållningssättet är dessutom dumt, obegåvat, idiotiskt och pyttigt om man verkligen bryr sig om vårt gemensamt framtida bättre. Vi behöver tveklöst politisk re-engineering även kopplat till hur ord används som ved i samhällsutvecklingseldar.
http://www.gp.se/ledare/cwejman-sanning-spelar-roll-1.4657983

Framtiden kan bli väldigt ljus för väldigt många av oss som lever i Uppsala och Sverige. Om den blir det avgör vi själva. Mina dagar handlar om att försöka säkra att vi hittar vägar framåt som leder mot en ljus framtid full av positiva möjligheter för alla våra invånare.

Dagens kalkon
Vänstern, som alltid driver en politik som går ut på att ta så mycket av hårt arbetande människors pengar som möjligt för att sedan eventuellt ge tillbaka lite i bidrag och avdrag. Beroendet av staten och det offentliga ska vara så stort som möjligt. En sjuk politik som tyvärr har för stort utrymme i Sverige. Vänstern är också mästare på att tysta viktiga debatter genom sitt sätt att genom ord förhålla sig till verklighetsbetraktelser.
http://www.gp.se/ledare/cwejman-hur-mycket-sm%C3%B6r-betalar-du-i-skatt-1.4648664
http://www.gp.se/ledare/cwejman-sanning-spelar-roll-1.4657983

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Hon är så skarp i sina analyser och hon beskriver väl vad riksspelet handlar om. Det är meningslöst med en massa idéer och konkret politik om man inte kan förverkliga huvuddragen i den politiska riktning man önskar. Om man inte kan sortera ut en gemensam övergripande linje är det lika bra att inse läget.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-alliansen-2-0-f%C3%B6ruts%C3%A4tter-en-gemensam-linje-1.4649412

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar