tisdag 26 september 2017

Skandal är ett för lindrigt ord

Hönan eller ägget...
Hur dåligt får man sköta ett samhälle som politisk ledning utan att straffas hårt för sina misslyckanden? Väldigt mycket av det en kommun ansvarar för är reglerat enligt lag. Det som en kommun framförallt starkt påverkar är hur man stimulerar till ett positivt näringslivsklimat och hur det offentliga rummet utvecklas med byggnader, vägar, fritidsanläggningar och så vidare. Även om dagens kommunala utjämningssystem inte uppmuntrar lokala politiker att vårda och utveckla det lokala näringslivsklimatet inser de flesta politiker, oavsett partitillhörighet, att det är klokt. Men uppenbarligen inte i Uppsala. Tro mig, jag har allt sedan mitt politiska engagemang för Uppsalabornas bästa varit mycket engagerad i att bidra till ett mycket bättre lokalt näringslivsklimat. Att det idag är uppförsbacke i Uppsala är inte så konstigt eftersom MP, S och V inte alls kan ses som näringslivspositiva partier. Inom istort alla kommunens verksamheter missköts relationerna med näringslivet. Ett av många exempel är vinstjakt istället för en tuff kvalitetsförsäkran. Våra företagare är de "hönor" som värper "äggen" i våra samhällen. Winston Churchill uttryckte det väl beskrivande: ”Vissa betraktar den privata företagsamheten som en farlig tiger som måste skjutas. Andra betraktar den som en ko som är till för att mjölkas. Alltför få inser att den är hästen som drar hela lasset.”
Efter förra årets bedrövliga ranking i Svenskt Näringslivs värdefulla ranking av kommunernas näringslivsklimat trodde jag det var omöjligt att Uppsala skulle försämras ytterligare! Det var möjligt! Uppsala fortsätter att rasa och hamnar nu på skandalösa plats 213. Plats 213 av 290 kommuner... Det är en stor skandal och ett enormt underbetyg till Uppsalas majoritet, S, MP och V. Det enda som är bra med detta stora misslyckande är att den nya näringslivsdirektören nu omöjligen kan misslyckas mer. Det är uppenbart att den rödgröna ledningen i Uppsala inte förstår vad som är huvudsak och bisak i välfärdsskapandet.
http://mobil.uppsalatidningen.se/aktuellt/rodgron-satsning-pa-klimat-och-arbetsklader-4742127.aspx
En skandal ska kallas en skandal. Ett misslyckande ska kallas ett misslyckande. Uppsala har bland de bästa förutsättningarna i Sverige att vara ett lokalsamhälle där företagsamheten lever i god harmoni med övriga samhället, så är det inte. S och MP äventyrar Uppsalabornas långsiktiga välstånd och försämrar kraftigt våra möjligheter till ett bättre integrationsarbete genom sitt mycket negativa förhållningssätt till näringslivet.
http://www.foretagsklimat.se/?name=Uppsala
http://www.foretagsklimat.se/
http://24uppsala.se/2017/09/26/uppsalas-jatteras-i-foretagsklimatsranking-en-skandal-ska-kallas-en-skandal/
http://mobil.unt.se/start/uppsalas-samsta-placering-nagonsin-4769794.aspx

Dagens kalkon

Erik Pelling. Satt nyligen och talade i P4 Radio Uppland om hur befolkningstillväxt kan användas som hävstång för att bryta segregationen.... Det Pelling borde ha sömnlösa nätter över är det av Uppsalaföretagare upplevt värdelösa näringslivsklimatet. Ett stärkt näringsliv som upplever Uppsala kan kraftigt bidra till att integrationen blir betydligt framgångsrikare och segregationen ett mindre problem.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6785374

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Klok, ansvarstagande och klarar av att balansera ideologiska perspektiv med pragmatism!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-antirasister-och-rasister-i-armkrok-igen-1.4669083

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar