fredag 29 september 2017

Friheten förutsätter trygghet

Att ta saker för självklara
Hur smart är det att ta trygghet för självklart? Dumt! Din och min trygghet handlar om att vi inte ska fundera över om vi själva eller nära kommer hem levande eller oskadade efter att ha tagit sig till skola, jobb etc. Att inte vi ska leva i laglöshet. Att vi inte ska tas över av främmande makt och förlora vår frihet att själva demokratiskt bestämma över närsamhälle och riket. Det är viktigt att inte ta vår trygghet för given! Vi måste jobba hårt varje dag för att säkerställa ett tryggt samhälle i litet och stort. Det är självklart oacceptabelt att lokalsamhällen tas över av kriminella grupper och tvingar in lokalbefolkningar i parallellsamhällen.
http://www.expressen.se/nyheter/qs/dar-forskolan-tvingas-gomma-barnen-medan-en-man-skjuts-ihjal/
När otryggheten till och med flyttar in på våra akutmottagningar har vi problem att lösa. Håll med om att det är sjukt att otryggheten tagit sig in bland dem som gör allt de kan för att rädda livoch hjälpa skadade och sjuka. En positiv trend är att vi invånare uttrycker allt större tacksamhet över det viktiga våra Poliser och försvarspersonalen representerar.
http://www.expressen.se/ledare/-antligen-karleksbombas-polis-och-forsvar-/
http://www.unt.se/nyheter/omvarld/hoten-har-blivit-vardag-pa-sjukhusen-4767795.aspx
Den tysthetskultur som breder ut sig är extremt destruktiv för samhällsutvecklingen! Vi måste klara av att både ha positiva förslag mot en bättre framtid med att tydligt också våga se och debattera konkreta problem!
https://www.fokus.se/2017/09/skams-ni-inte/

Dagens kalkon
Insideraffärer har alltid ägt rum. Det är dock allt lättare att bli avslöjad i den nya digitala tid vi lever i. Tänk att det ska vara så lockande för redan relativt rika att berika sig mer på detta sätt. Dåligt! Inget positivt för företagsamheten när girighet visar sig på detta olagliga sätt.
https://www.va.se/nyheter/2017/09/27/svenska-techbolaget-har-okat-med-1-miljard-pa-2-dagar--och-ingen-vet-varfor/

Dagens stjärna
Hanne Kjöller. Bra att även ledarskribenter försöker få oss att inte hänga på skönhetsoperationstrenden. Precis som med socker och knark tycks skönhetsoperationer också vara beroendeframkallande. Klokt att låta bli att starta och istället hjälpa till att uppskatta olikheterna och åldrandet istället för att köpa stereotypa "vacker"-utseenden. Sträck på dig! Om du är en god medmänniska är du i grunden vacker!
http://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/de-som-skonhetsopererar-sig-borde-tanka-langre-an-nasan-racker/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar