onsdag 16 augusti 2017

Vem är inte i verkligheten

Unik verklighet
Hur svårt kan det vara att inse att varje enskild människa är unik och lever i sin unika verklighet? Så är det självklart, även om det kan röra sig om mer eller mindre kraftiga nyanser. En del av vilken typ av värld man uppfattar handlar om hur bildad man är och inom vad man är bildad. Självklart påverkar även antal levnadsår mer eller mindre fyllda med med- och motgångar. Kunskap och erfarenheter måste återupprättas! Det är helt nödvändigt om vårt samhälle ska utvecklas positivt. Fördumningen måste brytas, för våra barns skull om inte av något annat skäl!
http://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/vad-ska-vi-med-experter-till-nar-vi-har-vanligt-folk-och-google/
Det är också urdumt att inte förstå att i en värld där alla är unika är det klokt att inte döma ut människor som "bäst före"-passerade bara för att de fyllt en viss ålder. Alla krafter måste tas till vara så klokt som möjligt. Äldre, engagerade och kunniga människor är det dumt att exkludera från något.
http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/vi-har-inte-rad-att-vaska-kompetenta-seniorer-/


Dagens kalkon
Det är inte sunt att långivare tjänar massor på osunda räntemarginaler i en värld där människor skuldsätter sig på orimligt höga nivåer. Nivåer som kommer att skapa många personliga tragedier och höga samhällskostnader när nästa lågkonjunktur slår in.
http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/bankerna-g%C3%B6r-rekordvinst-p%C3%A5-bol%C3%A5nen-1.4534170


Måste lägga till Björklund, L, också. Hörde honom på radio nyss. Han tyckte att han hade samma rätt som alla andra att delta i invandringsdebatten. Därför tyckte han att både grundlagen och de lagar och regler vi har kopplat till myndighetsutövning och migrationsärenden ska följas MEN myndigheten borde starkt överväga att göra som i Tyskland och omvärdera läget i Afghanistan för utvisningar. Men han tyckte absolut inte att de som fått avslag ska få stanna så fort det är ett mer stabilt läge. MEN man skulle inte lägga sig i myndighetsutövningen och han hade själv varit med om att skapa de lagar som gäller kopplat till migration. Det var en av de rörigaste och mest pinsamma intervjuer jag någon sin hört med en ledande politiker. Som den nya migrationsministern sa i samma radioinslag arbetar myndigheten hela tiden med att göra bedömningar av säkerhetsläget i olika länder och dess delar. Suck!


Dagens stjärna
All duktig personal inom omsorg och vård som tar sitt jobb på största allvar och levererar sina tjänster med kvalitet. I vilken verksamhetsform en verksamhet levererar de tjänster skattebetalarna är villiga att betala för är inte en viktig fråga! Upphandlingsförmåga och kvalitetssäkring är de viktiga perspektiven!
http://www.unt.se/asikt/debatt/omfamna-goda-insatser-4724429.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar