lördag 5 augusti 2017

Värdegrundsskillnader

Ta utmaningarna på största allvar
Ledsen, förbannad, orolig är några ord som jag kan använda för att beskriva hur jag känner för sättet på vilket inkluderingsarbetet av nya svenskar sköts i Sverige. Det är både naivt och farligt att sköta inkluderingsarbetet så passivt och ryggradslöst som hittills. Väldigt många av de människor som av olika skäl tagit sig till Sverige de senaste tio åren kommer från samhällen med HELT annorlunda värdegrunder än den svenska. Tro inget annat! Du som tvivlar kanske tror att FN är en rimligt "ärlig" avsändare av fakta. Läs då den värderingsundersökning som FN gjort som är bifogad nedan. Svensk misslyckad integrationspolitik kan inte skyllas på våra invandrade krafter! De allra flesta har krafter som efter rimlig språkinlärning kan göra stor nytta i vårt samhälle.

Sverige är ur ett världsperspektiv ett extremsamhälle på jorden. Inget annat land har så mycket individuell frihet, har så stor jämlikhet mellan könen, är så sekulariserat och har en så gammal tradition av demokrati. Att så kraftigt underskatta det integrationsarbete som krävs för att inkluderingen av människor från så annorlunda kulturer ska bli framgångsrikt är ett stort misstag. Det har redan fått gå för långt men nu måste våra ledare i kommuner och nationellt våga att entydigt stå upp för de extrema värdegrunder vi representerar. De är inte förhandlingsbara i min värld! Kvinnor och män är och ska vara jämlika! Människor i Sverige ska inte trakasseras för sin sexuella läggning. Vår demokrati ska respekteras och behöver stärkas, inte försvagas! Vi är och vill vara ett sekulärt samhälle. Rättigheter och skyldigheter måste matchas på ett rättvist sätt. Individens frihet och jämlika startmöjligheter i livet är viktiga byggstenar i vårt samhällskontrakt. De som blir en del av vårt samhällskontrakt ska också respektera det. Och utanförskapsområden måste bli kreativa utvecklingsområden!
http://www.worldvaluessurvey.org/wvs.jsp
Du lever väl inte med föreställningen/tron att vi svenskar är "normala"? Om du läste ovan FN-rapport har du förstått att så inte är fallet. Vi är extrema jämfört med de flesta andra kulturer. Titta gärna på bifogad film också, då kommer du ännu bättre förstå hur annorlunda vi är jämfört med de allra flesta andra samhällen och folken i världen. Det är viktigt med självkännedom om man ska klara av att förhålla sig framgångsrikt i förhållande till andra medmänniskor från andra bakgrunder. Visst är det intressant att dansken i slutet av bifogad dokumentär undrar om män ens behövs längre.... Oavsett är det ett riktigt fakta att beroende av vem din mamma och pappa är (oavsett om du vet vilka de är eller inte) formar det ditt liv. Det har styrt din genuppsättning och om man föds och växer upp i en svensk familj eller föds och växer upp i delar av Afghanistan har stor betydelse för hur ditt liv formas. De som påstår annat står för alternativa fakta. Hjärta och hjärna behövs om samhällsbygget ska bli framgångsrikt.
https://www.svtplay.se/video/10458343/the-swedish-theory-of-love/dox-the-swedish-theory-of-love-avsnitt-1
Politisk handlingsförlamning 
Jag vill hävda att en historiskt stark svensk "gren" varit att genomföra rimligt vettiga kompromisser. Kompromisser som pragmatiskt tagit våra samhällen framåt. Kompromisser som grundats av pragmatiska skäl att komma överens. Jag förstår att svenska folket är väldigt missnöjda med rikspolitiken. Sveriges riksdag lyckas inte ta det pragmatiska ansvar vi invånare har rätt att förvänta oss. Behovet av större reformer är stort, dödläget näst intill totalt. Det är mycket oroande för Sverige. Hög- och lågkonjunkturer avlöser löpande varandra. Det kommer inte bli roligt i Sverige när nästa lågkonjunktur slår till. Särskilt inte för våra svaga. Läs gärna bifogad artikel om den nationella förtroendekraschen för politiken.
https://www.sydsvenskan.se/2017-08-04/david-ahlin-dodlaget-i-politiken-urholkar-valjarnas-fortroende

Dagens kalkon
När Romson fick gå från sitt delade ledarskap med Fridolin fick han sitta kvar. Minst sagt en skandal och ett intressant hyckleri i ett parti som gärna kallar sig feministiskt. Gustav Fridolin blir dagens kalkon. Han skulle fixa den svenska skolan på 100 dagar.. Snart har det gått fyra år! Och inte är jag imponerad av några förbättringar inom den så viktiga skolan. Trist för alla våra barn och unga, och kommande äldre som får sämre pensioner. Men att införa skolplikt ett år tidigare än idag, det blir Alexanderhugget som leder oss mot en konkurrenskraftig kompetensutveckling i våra skolor igen....
http://www.gp.se/nyheter/sverige/förslaget-skolplikt-från-sex-års-ålder-1.4500687
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1455132431209076&id=100001369982129&notif_t=notify_me&notif_id=1501829265959134&ref=bookmarks

Dagens stjärna
Kan inget annat än att återigen imponeras av Sarah Sjöström. Man kan nog säga att både ärftliga egenskaper och en stimulerande uppväxtmiljö bidragit till denna enorma framgångssaga. Och träning, träning, träning och ännu mer träning. Sjöström är definitivt en av de största lysande idrottsstjärnor Sverige någonsin haft. Neymar är beroende av minst 11 andra för att det ska gå bra, övriga laget och coachen. Sarah står där ensam med all press, uppbackad av en coach.
http://www.expressen.se/sport/simning/sjostrom-satte-nytt-varldsrekord/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar