onsdag 9 augusti 2017

Fokus på värdeskapande

Intäktsfokus eller utgiftsfokus
Vänsterpartier och många andra naivister fokuserar enbart på hur ett eventuellt värde ska fördelas. Centerpartiet fokuserar på hur värde skapas och vårdas, därefter hur det rimligt rättvist kan fördelas. Det har avgörande betydelse för om politiken kan bidra till välståndsökning eller det motsatta, välståndsminskning. Hur kommer det sig att det är så olika ingångar inom politiken? Delvis är det kopplat till de olika ideologier man använder som kompass i det politiska arbetet. Främst tror jag dock det handlar om vilken partiberättelse man bär på, varifrån kommer partiet? Vilka rötter har de? Vänsterpartiet kommer främst från människor som arbetat hårt under dåliga arbetsvillkor eller från länder med mycket förtryck från en liten maktelit som samlat de mesta rikedomarna. Centerpartiet har sina rötter från hårt arbetande företagare på landet, jordbrukare. I århundraden brukades jorden i med och motgångar, och respekten för företagsamheten och för att vårda naturen ömt för att skapa långsiktig försörjningsmöjlighet var en självklarhet redan när partiet startades. Partit startades också i det bördiga Västergötland, i Falköping. Den plats där jag föddes.
http://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/v%C3%A4nsterpartiet-har-sina-r%C3%B6tter-i-sovjetunionen-1.3821682
https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4nsterpartiet
https://www.centerpartiet.se/lokal/skaraborg/falkoping/startsida/var-politik/ideprogrammet/en-hallbar-framtid/vara-rotter.html

Det är stor skillnad mellan att fokusera på intäkter eller kostnader. På hur värde skapas eller hur det ska fördelas. Om förutsättningarna, jordmånen, för värdeskapande är dålig så finns också endast lite att rättvist försöka fördela inom ett samhälle. Hur kan det vara svårt att förstå? Tro mig, det är svårt för Vänstermänniskor att förstå. Centerpartiet Uppsalas politik är fokuserad på värdeskapande och inkluderande. Då skapas också utrymme för en rimligt rättvis fördelning av det värde som alla som arbetar med olika saker skapar, så att samhället håller ihop. Hur kan det vara svårt att förstå? Och inte ens när vi gemensamt är duktiga på att skapa värde är resurserna oändliga, det är viktigt att förstå. Det gör inte alla.... En rimlig maktbalans mellan olika intressen är alltid den bästa vägen för harmoni.
http://www.gp.se/ledare/statens-resurser-%C3%A4r-inte-o%C3%A4ndliga-1.4428336
Dagens kalkon
Offentlig upphandling av IT-tjänster! Hur svårt kan det vara? Det är minst sagt sjukt hur offentlig sektor både kastar bort miljarder på dåliga upphandlingar inom IT samtidigt som många verksamheter arbetar på "Nordkorea" nivå! Hur svårt kan det vara? Effektiviteten och produktiviteten inom offentlig sektor skulle kunna vara mycket större om offentlig sektor i den digitala tiden skötte dessa affärer och förbättringspotentialer betydligt bättre än nu! Sverige och Uppsala behöver ett nytt ledarskap!
http://www.expressen.se/ledare/inte-igen-nytt-statligt-it-haveri/

Dagens stjärna
Entreprenörer och riskkapitalister, riktiga riskkapitalister som satsar egna pengar på att ge nya idéer en chans! Sverige ska vara extremt tacksamma över att vi har ett antal liknande personer. Rätt uppskattat är dessa människor vår bästa pensionsförsäkring.
http://www.gp.se/ledare/nästan-alla-innovationer-misslyckas-1.4514884

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar