lördag 26 augusti 2017

Arbetsro

Freda skolan
Klåfingriga rikspolitiker måste hålla sig ifrån skolan! Det är denna eviga klåfingrighet som starkt bidragit till skolans degenerering. Det framgår bland annat i det som skolkommissionen kommit fram till. Det har varit och är vansinnigt att skolan ständigt ska drabbas av reformer. Det borde vara mer debatt om denna idioti, men det tycker självklart inte de som vill klåfingra på. En del av denna vansinniga klåfingrighet från rikspolitiker är att de duttar hit och dit med några hundra miljoner för att just lägga sig i skolledningars och lärares viktiga uppgift att klara sitt bildningsuppdrag. Det är hög tid att säga STOPP! för denna idioti.

Det är staten och rikspolitikerna som starkt bidrar till de problem skolan brottas med. Det idiotiska med att dutta/styra ut möjlighet till merfinansiering, om man gör det ena eller det andra i skolorna, framgår också i Skolkommissionens rapport! Varför är det idiotiskt? För att varje skola är unik och består av unika elever, unika lärare och unika skolledningar. Om man utgår ifrån att skolledningar och lärare är kompetenta är det kloka förhållningssättet att man litar på att de inom givna ekonomiska ramar kan göra det möjliga om de får styra resurserna mer själva. Staten borde omgående sluta med detta penningsduttande och istället ge finansiell förstärkning till skolor med särskilt stora utmaningar att nå rimliga skolresultat och låta dem själva bestämma hur pengarna ska användas! Varför är det inte mer debatt om detta bland landets ledarskribenter? Att rikspolitiker inte tar i just dessa perspektiv är tyvärr lätt att förstå... Det är dags att gå ut och demonstrera "Rör inte min dotters skola"! Och "sluta försöka toppstyrda oss! Ni misslyckas nästan alltid när ni försöker!"
http://www.regeringen.se/artiklar/2017/04/skolkommissionen-har-avslutat-sitt-uppdrag/
http://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/sluta-piska-lokalpolitiker-med-pekpinnar/
Dagens kalkon
Regeringen. De har tillsatt en Tillitsdelegation samtidigt som de fortsätter att inte visa tillit till landets skolpersonal och till landets lokala skolpolitiker. Och särskilt Gustaf Fridolin som på 100 dagar gav ett vallöfte om att "rädda" skolan!
http://www.aftonbladet.se/debatt/article18480154.ab
http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/06/laura-hartman-leder-regeringens-tillitsdelegation/

Dagens stjärna
Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna och KD som äntligen börjat driva möjlig oppositionspolitik i Sveriges riksdag. De kom igång sent under mandatperioden och inledde med en demokratiskt vidrig DÖ. Nu finns hopp igen för att väljarna tydligare ska se de politiska skillnaderna. Eftersom Sossarna eldar på svensk ekonomi i konstgjord högkonjunktur är det ännu viktigare än tidigare att bedriva kraftfull oppositionspolitik.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/regeringen-bekräftar-backar-från-skatter-1.4571450
https://www.svd.se/varningen-fran-ki-regeringen-lovar-for-mycket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar