måndag 28 augusti 2017

Oförmåga att leda tryggt

Vår säkerhet
Hur viktigt är det att ta vår personliga och kollektiva säkerhet på största allvar? Väldigt viktigt så klart! Som jag bloggat om tidigare blir det allt tydligare att statsminister Löfvén inte trovärdigt kan ha varit helt ovetande om IT riskerna. Han och många runt honom kan inte köra med naivitetskortet. Det är självklart inte acceptabelt att de som klassar sig själva som naiva, och som är det, ska ha ledande uppdrag. Inte när människor liv och hälsa står på spel. Oavsett om det är politiker eller tjänstemän. När regeringen har ett extrainsatt regeringsmöte under en helg, och statsministerns statssekreterare sparkas, förstår de flesta att det nu gjorts ytterligare ett drag för att försöka skydda statsministern. Det enda som kanske räddar honom från en egen misstroendeförklaring är röran inom Moderaterna och att ingen samlad opposition vågar/vill ta över regeringsutmaningarna. Väldigt bra att konstitutionsutskottets, KU, gräver i dessa stora ledarskapsbrister. Precis som med övriga uppdrag borde det finnas minimikrav kopplade till ledande förtroendeuppdrag. Priset för inkompetens riskerar idag att bli oacceptabelt högt.

Du som tror att detta bara är ett politiskt spel ska fundera över faktumet att två ministrar fått sparken, en generaldirektör har fått sparken, Maria Ågren, där staten historiskt unikt driver att hon ska få sparken på riktigt. På toppen av detta har nu även statsministerns statssekreterare, Emma Lennartsson, fått sparken med omedelbar verkan. Och Löfvén vill tydligen att hon inte ska få något avgångsvederlag....
http://www.expressen.se/tv/nyheter/live/live-tv-senaste-nytt-med-expressen-tv/

"Överlever" statsministern fram till det ordinarie valet 2018? Inte självklart. Då får Sverige sannolikt sin första kvinnliga statsminister. Då blir det nog den Uppsalabördiga och dansante Magdalena Andersson.

Dagens kalkon
Stefan Löfvén. Han har inte tagit svenskarnas och Sveriges säkerhet på största allvar!

Dagens stjärna
Daleho Irandust. En ung fotbollsspelare som kan bli en nästa "Zlatan".
http://www.gp.se/sport/fotboll/stortalangen-debuterar-i-u21-1.4576529

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar