torsdag 17 augusti 2017

Demokratisk paradox

Folket använder sin makt
Dagens informationssamhälle skapar en massa nya beteenden. Att allt fler inte använder möjligheterna att ta del av massor av varierande kunskap, utan endast söker informationskällor som bekräftar det man redan tycker, är en negativ utveckling. En mycket positiv utveckling är att den gamla maktordningen är kraftigt i gungning. Folket har mer och mer insett att man har makt att "röra om i grytan" genom att rösta på ett sätt som inte "makten" som försvarar sina intressen önskar. Exemplen kopplat till denna nyordning är många och personligen tycker jag att det är utmärkt att tidigare maktfullkomlighet måste ersättas med mer modern förankring och bättre demokratiska företrädare. Bifogad ledare är mycket läsvärd! Jag tillhör kategorin invånare som tycker att demokratin måste stärkas och kvaliteten inom politiken för att företräda invånare bättre måste säkerställas. Det är väldigt viktigt att vi som företräder människor också har en god anknytning till dem och på riktigt förstår vad som händer ute i samhällets olika delar.
"Reaktionen från etablerade maktordningar inom partipolitiken, medier och företag har varit en blandning av chock och vrede. Men det går inte längre att vända utvecklingen, bara att anpassa sig till den."


"Många människor har röstat med fötterna. De har valt alternativa auktoriteter, såväl politiska som mediala. Det är svårsmält för en maktordning som varit rådande under hela efterkrigstiden. För de som vant sig vid att stå i talarstolen oemotsagda är utvecklingen skrämmande."  
http://www.gp.se/ledare/cwejman-nu-%C3%A4r-outsiders-inne-1.4537293


Dagens kalkon
Stefan Löfvén. Det är fortsatt ett oacceptabelt ledarskap när inte rikets säkerhet självklart är på toppen av en statsministers agenda. Självklart helt osannolikt att han inte i något sammanhang fått information om IT-skandalen. Att Ygeman inte fått prova lyckan utanför det politiska livet är enligt mig en tydlig signal om att Löfvén säkerligen fått lite uppdateringar om läget i denna sårbarhetsfråga kopplat till rikets säkerhet. Helt otroligt att inte oppositionen vunnit mer förtroende bland väljarna efter denna oacceptabla hantering.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/LKp04/riksdagen-borjar-nysta-i-it-skandalen
http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/yougov-trots-it-skandalen-%e2%80%93-s-fortsatt-st%c3%b6rsta-parti/ar-AAqcLga?li=BBqxCu3&ocid=mailsignout


Dagens stjärna
Pernilla Månsson. Hon gör ett bra trädgårdsprogram och vågar smaka på starka kryddor. När jag för många år sedan lärde känna Pernilla var hon inte full av svårdomar. Men visst kan man bli starkt berörd när man får en kraftig dos av starka kryddor i kroppen.
http://www.expressen.se/noje/svt-avbrot-inspelning--profilen-kollapsar-i-tv/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar