torsdag 3 augusti 2017

Mentala kraften

Du vill, du kan och du vågar
Varför finns det så många människor som försöker begränsa andra istället för att glädjas med deras nyfikenhet och ambition? Det har jag alltid undrat. Varför så mycket missunnsamhet och avundsjuka? Särskilt bland oss svenskar där faktiskt de allra flesta får en bra chans att försöka förverkliga de idéer man har om man har ambition och kraften att jobba hårt för att försöka förverkliga en ambition. Utan att vilja något kan man heller inte uppnå ett mål. Utan att anstränga sig kan man aldrig lyckas. Utan att våga se möjligheter och bara skrämmas av risker och hot kan man inte heller ge en ambition, en dröm, en rimlig chans. Desto fler människor som vill, lägger arbetstimmarna på att nå framgång och som vågar tänja sina gränser desto bättre utvecklas vårt gemensamma samhälle. Livet är fantastiskt. Människan är fantastisk.
Språket en avgörande nyckel
Varje människa är full av potential, så länge vår hjärna fungerar och vi vill fortsätta att utvecklas. För att kunna utnyttja den potentialen är också förmågan att kommunicera med sin omgivning central. Det borde vara självklart för ledande politiker att alla som invandrar till Sverige, utan egen försörjning, skyndsamt och på många sätt måste lära sig svenska. Det går inte annars att integreras i det svenska samhället och det blir nästan omöjligt att få ett riktigt jobb. Precis som bifogad ledare också beskriver innebär ett stort överseende med dåliga svenskakunskaper mycket sämre kvalitet inom till exempel omsorg, vård och inom bildningsområdet. Istället för att minska kraven på språkinlärning borde Ylva Johansson istället öka dem! Korkat!
http://www.expressen.se/ledare/snabbspar-riskerar-anda-med-besvikelse/

Dagens kalkon
Alla som ägnar mer tid åt att vara missunnsamma och avundsjuka mot andra istället för att själva göra allt de kan för att lyckas med en eller flera ambitioner. Och den Socialdemokratiska ministern Ylva Johansson. Men vad kan man förvänta sig av en person som smällde iväg över 200 miljoner när hon tilläts prova på att vara VD för ett fackägt IT-bolag....
http://www.dn.se/ekonomi/ministerns-bolag-blev-ett-it-fiasko/

Dagens stjärna
Alla som har modet att våga pröva sina vingar och riskera mycket för att försöka förverkliga egna drömmar. Och som Bill Gates skänker massor tillbaka till vårt gemensamma bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar