söndag 8 november 2015

Högt spel och jakt

Storbritannien, under Camerons ledning, spelar ett högt spel om sitt medlemskap i EU. Blir det en Brexit? Ett EU utan Storbritannien blir utan tvekan mycket sämre än idag. Det är främst britterna som kämpar för fri handel och andra viktiga fria rörlighetsperspektiv. Frankrike och Tyskland är betydligt mer protektionistiska.

Trots att britterna (64 miljoner) är många fler än oss svenskar (9,8 miljoner) har dom uppenbart problem att få gehör inom unionen för det de tycker är rätt. Det säger mycket om hur svagt Sverige är inom samma klubb. På tisdag ska Cameron tydligt ge sitt kravbudskap till övriga EU-länder. EU-migrantrestriktioner och stopp på fortsatt centralisering av makt från medlemsländer till EU är några av kraven för att försöka få det brittiska folket att rösta för ett medlemskap. Precis som jag i Sverige är förbannad över regeringens oförmåga att lösa problem är britterna less på EU-byråkratins oförmåga att lösa problem som t ex problemen med EU-migranter. Blir intressant att höra deras krav. Det känns bland annat som att vissa krav är motstridiga... Spännande blir det och EU-samarbetet har stora bekymmer. Geopolitiskt,  råvarupolitiskt och näringspolitiskt anser jag att EU är ett nödvändigt samarbete. Samtidigt delar jag många av deras önskade förändringar.
http://europa.eu/about-eu/index_sv.htm
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Geopolitik
http://mobil.dn.se/nyheter/varlden/cameron-pa-vag-att-stodja-brexit/

I natt var jag på klubb i London med två andra män. Båda på jakt efter en ny kvinna att älska mer än andra. Natten blev lång med mycket dans och intressanta studier av deras raggningstaktiker. Jag gjorde vad jag kunde för att understödja dem både på och utanför de olika dansgolven. En intressant observation var att det var väldigt få engelskfödda på klubben. Sent blev det och kul var det.
http://lajkat.aftonbladet.se/14-raggningsrepliker-som-kommer-fa-dig-att-skratta-eller-springa/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar