tisdag 24 november 2015

Män sjukare än kvinnor

Extrema kvinnosakskvinnor tycker säkerligen att vi män generellt sett är sjuka. Som ofta sker grova generaliseringar bland fördomsfulla människor. Bland människor räknas självklart kvinnor in. Minns när en tidigare ordförande för kvinnoorganisationen Roks kallade alla män för odjur. Jag tror hon byttes ut, eller inte.
http://www.roks.seBlir män sjukare än kvinnor? Mycket tyder på det.  Många kvinnor tycks mycket starkare att klara av en kraftig förkylning än många män. Därom finns gott om vittnesmål. Jag har hittills varit sjuk mycket sällan i mitt liv. Det är jag mycket tacksam för. Onekligen är livet trevligare när man är i toppform än i sjuk form. Och jag är säkert ömkligare än alla jordens kvinnor med en förkylning. Är det testosteronets fel? Kan det vara så? Möjligen blev några veckors allt för hårt slit och representationer för mycket för mitt immunförsvar. Att dottern går i en ny skola med nya baciller förbättrar nog inte mina chanser att slippa förkylningens träsk. Timingen är oxå urusel, då pappas begravning är på torsdag... Efter behörigt avstånd från mina medmänniskor, och ett extrainkallat kommunstyrelsemöte, ska jag prova allt, inklusive bastu och whisky, för att snabbt återvända till full kraft igen. Håll tummarna för att jag snabbt blir frisk! I morgon träffar jag sonen, många nära och kära kommer på pappas begravning och jag vill gärna kramas. Eftersom jag också ska hålla några tal i samband med begravningen är det bra om jag har en röst... Jag kanske kan få låna Stephen Hawkings fantastiska talsystem om min kropp sviker mig?
http://mobil.dn.se/nyheter/vetenskap/darfor-mar-man-samre-an-kvinnor/
http://www.expressen.se/halsoliv/ny-forskning-man-blir-sjukare-an-kvinnor/
http://ehinger.nu/undervisning/index.php/inaktuella-kurser/mikrobiologi/laborationer-och-oevningar/35-starta-haer/nyheter/3976-stephen-hawking-om-manniskans-framtid.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar