onsdag 11 november 2015

Eko i evigheten

"What we do in this life echos in eternity". I den imponerande filmen Gladiator fick vi höra dessa ord när Russell Crows roll peppade soldaterna inför strid. Visst stämmer det att det vi gör påverkar framtiden! Allt vi gör påverkar framtiden. En fjärils vingslag påverkar framtiden. Allt som händer påverkar framtiden. Vissa saker mer än andra. Särskilt forskning och politik påverkar hur morgondagen blir. Forskningen är i särklass och banar väg för företagsamma personer som kan omsätta nya kunskaper om till exempel materialteknik till nya produkter och tjänster som möter våra mänskliga behov.

Under morgonen träffade jag Uppsala universitets ledning. Det var ett mycket positivt möte med fokus på stärkt samarbete för att säkra en bra framtid för våra kommande generationer. Universitet är fullt med duktiga forskare och ambitiösa studenter. Uppsalas två universitet rankas bland de bästa i världen och möjligheterna att omsätta det i ännu mer positiv kraft i närområdet är stor. Själv har jag sedan mitt inträde i politikens lokala centrum drivit på för etableringar av testbäddar för några framtidsbranschkluster. Branschkluster som redan har en kritisk massa av världsstjärnor och ett bra innovationssystem. Utvecklingen av testbäddssystemen har gått trögt men framåt. Eftersom den nuvarande politiska majoriteten saknar drivkraft och förmåga att med framgång utveckla dessa nutida och framtidsinriktade plattformar står mitt hopp till att Universitetet växlar upp sitt engagemang tills jag åter kan hjälpa till bättre. Kommunen som minsta gemensamma nämnare måste utnyttjas bättre än nu. Då kan vi bjuda på fler positiva ekon.
http://www.uu.se

Nu har mamma, mina syskon och jag genomfört ytterligare en fin och känslosam ceremoni kopplad till pappas död. Idag genomförde vi kistläggningen av pappa. Han var fortfarande lika stilig som när vi besökte honom förra veckan. Nu iklädd kostym och fortfarande med sitt rofyllda och busiga ansiktsuttryck. Som tidigare förenades vi i gråt och skratt. Barnbarnens olika hantverk, en mammaproducerad Dalahäst, en bamse och fotografier följde pappa i kistan. Pappa skapade många positiva ekon i sitt liv.  Ekon som kommer att höras i evinnerlig tid. Kärleken är störst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar