onsdag 25 november 2015

Urdåliga mattekunskaper

Det är ingen nyhet att vi svenskar generellt blivit allt sämre på matematik. Det är problematiskt då våra möjligheter att skapa exportframgångar, som utgör en väldigt viktig del av välfärdssamhällets bas, är beroende av människor som är duktiga på matematik. Bortsett ifrån att MP är skadliga i regeringsställning, både lokalt och nationellt, så är det uppenbart att regeringens företrädare är urdåliga på matematik. Du känner väl till utbildningsnivåerna på våra ministrar? Och du känner väl till vad de studerat? Hanteringen av migrations och integrationspolitiken är goda exempel på regeringen matematiska oförmåga. Även en gymnasieutbildad med lite matematikinriktning har länge kunnat förutsäga det ohållbara med en misslyckad integration i kombination med ett för oss enorm folkvandringsmottagande. De höga volymerna kanske hade varit möjliga något år till om vi samtidigt kraftigt försämrade försörjnngsstödsnivåerna, införde många lågavlönade arbetsuppgifter och sätter tydliga gränser för när en människa får eller inte får vård. Men det har vi inte gjort och vi har inte heller debatterat den möjligheten? Varför har inte alla som så länge talat om att Sverige klarar detta vågat gå ut med liknande tydliga förslag? Då skulle vi ju kunna fortsätta att attrahera högst andel folkvandrare ett tag till? Nu har tydligen ett antal väldigt utsatta kommuner och MSB lyckats göra en mycket enkel presentation för regeringen som just enkelt beskrivit läget och sannolika scenarier om vi forsätter som förr.

Till sist insåg väl MSB och övriga att bara ett fåtal inom regeringen kan matematik på en nivå man kan tycka lämplig för en minister. Presentationen fick äntligen regeringen i sin helhet att förstå att Sverige redan nu, innan allt större kommande negativa effekter slagit in, har problem att ge den svenska befolkningen (inklusive alla folkvandrare vi redan hjälper) det de har rätt till enligt vårt samhällskontrakt! Visst måste det vara rimligt att begära att de som betalar mest skatt i världen ska få bra utbildning till sina barn? Bra barnomsorg? Möjlighet till vård inom rimlig tid? En värdig äldreomsorg? En bostad? Och så vidare. Du tror väl inte att vi helt plötsligt kan öka antalet lärare, sjuksköterskor, läkare etc för att matcha den kraftigt ökade behovsbilden? Och du tycker väl inte att vi ska slarva med validering av invandrades bakgrundskunskaper? Du kanske inte vill få till exempel en slaktare som genomför en operation på dig eller någon av dina kära? Den som kan räkna och som utgår ifrån fakta kan förstå samband som skapar stora utmaningar.

Även om jag sedan länge varit tydlig med vad tidigare politik leder mot är nu mitt fokus helt på en mycket bättre integration! Redan 2010 insåg Centerpartiet i Uppsala vad vi stod inför. Det är BARA Centerpartiet i Uppsala som tydligt ser och föreslår vägval som kan göra vårt stora humanistiska ansvar till något socialt och ekonomiskt hållbart. Vi har massor av bra förslag som inkluderar och integrerar nysvenskar fortare att bli medskapande samhällsmedborgare. Det är synd att det inte kan bli nyval i kommuner!
http://www.svd.se/ska-sverige-bnp-tavla-med-nigeria/om/svenskt-flyktingmottagande
http://m.gp.se/nyheter/ledare/1.2907066-alice-teodorescu-viktig-politisk-tillnyktring
http://mobil.dn.se/ledare/huvudledare/nodvandigt-andrum/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21823053.ab
http://www.expressen.se/nyheter/asa-romson-backas-inte-upp-av-sitt-parti/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/naranyheter/article21822685.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar