lördag 31 januari 2015

Landsbygdsrepresentant

Produkten viktig
Trots att vi har en mycket svag regering i Sverige så är oppositionen inte imponerande stark. Jag hoppas verkligen att det är ett övergående problem. Vi får inte glömma att svenska folket INTE har valt en vänsterregering! Oppositionspartierna förutom Centerpartiet genomgår turbulenta tider. Moderaterna har precis tappat sina flaggskepp Reinfeldt och Borg och valt Kinberg-Batra att leda dem. KD har en partistyrelse som sagt upp sig och ska nu välja en ny ledning som de tror ska föra dem mot bättre väljarstöd. FP ledaren lever sedan länge på övertid och partiledarstriden fick ny energi  under veckan som gick då den finliberala falangen kraftigt kritiserade utspelet om att kraven på flyktingar och anhöriga behöver skärpas. Och SD ligger stilla i båten med sin vikarierande partiledare och ser att även det ger högre opinionssiffror. Vad händer i Sveriges politiska liv mer än att oron för invandringen och stora förändringar lockat många väljare till SD? Kan en Alliansfyrklöver med fyra kvinnliga partiledare återvinna minoritetsmakten? Och blir Ebba Busch-Thor Kristdemokraternas nästa partiledare?

Ebba
Ebba är duktig. Hon är väldigt bra på att lyssna, debattera och på att få mediauppmärksamhet. Det sägs att hon är duktig på korridorspring också för att få rösterna att läggas som hon önskar. Ebba är duktig och skulle också bli ett välkommet inslag bland de nya Allianspartiledare som inte bor i Stockholm. Hon bor i Uppsala, Sveriges största landsbygdskommun, och hon bor på landet. Spelbolagen tror att hon har goda chanser att bli ny partiledare. Oavsett om det skulle bli Adaktusson eller Busch-Thor så är korten lagda för att hon lämnar Uppsala. Uppsala är inte stort nog för Ebba. Hon är ung och vill och ska uppleva mer av den stora världen innan hon förhoppningsvis återvänder till Uppsala. Om hon inte blir partiledare så blir hon ny Brysselnisse om Adaktusson väljer att bli någon på riktigt i svensk politik. Vem bryr sig om dem som är i Bryssel.... Å andra sidan bjuds det på mycket snittar och champagne där. Vi får se hur det går. Personvalen är viktiga MEN det räcker inte!

Produktutveckling
En bra ledare kan räcka för mycket kortsiktiga framgångar. För långsiktiga framgångar krävs bra produkter att sälja. Så är det. Inte minst inom politiken. Inom politiken äger också ständig produktutveckling rum genom motioner och stämmor. Och kanske får vi nu uppleva nya idédebatter inom M, KD och FP som behöver hitta mer rätt än fel. Centerpartiet fortsätter sannolikt denna mandatperiod ut och omprövar inte ordentligt sin politik förrän efter nästa val om resultatet då blir lika dåligt som 2014 eller sämre. Jag hoppas dessa partier lyckas forma en politik och berättelser som biter på många människor framöver. Oavsett t ex Ebbas styrkor måste KD ha en politik som attraherar. Annars fortsätter KDs 4%-resa även under hennes ledning. Jag tycker det är djupt olyckligt för Sverige och drabbade kommuner om vi ska styras av svaga vänsterregeringar. Det kommer inte att leda mot ett generellt välstånd även för våra barn.
http://www.di.se/artiklar/2015/1/30/ebba-busch-thor-ar-spelarnas-kd-favorit/
1 kommentar:

  1. Någon som vet vilken eller vilken manlig partiledare Ebba refererar till? Jag hittar bara Carl Bildt som varit partiledare samtidigt som han fått ett nyfött barn. http://www.unt.se/uppland/uppsala/graviditet-inget-hinder-3577284.aspx

    SvaraRadera