Ständigt bättre
Vad man än jobbar med eller är intresserad av så strävar man väl alltid efter att ständigt bli bättre, eller? För mig är det en sjölvklarhet och en drivkraft. För allt för många är måttstocken på bättre materiell. Att ha det materiellt bra är självklart bättre än att ha det materiellt dåligt. Samtidigt är de förbättringar jag värdesätter mest att känna att jag orkar mer, att jag blir kunnigare runt ett kompetensområde, att mitt nätverk av värdefulla kontakter stärks, att jag blir ett bättre stöd till mina barn, att jag bättre svarar upp mot vänners behov av stöd, att jag bättre kan se behov i samhället och att jag bättre får folkets stöd för de förbättringsförslag som jag och andra lyfter fram. En ständig och generell materiell förbättring är sannolikt mycket svår att uppnå. Men livet har så mycket annat värdefullt att bjuda på. Annat som också kan och bör prissättas i den nya tid vi lever i. I informations och tjänstesamhällets tid, IT-tiden kort och gott.
Tyvärr är brytpunkter också oroliga stunder. När det gamla minskar i styrka och det nya växer fram uppstår friktion. Så är det inom naturlagarna när t ex jordens alla markrörelser ständigt ändrar förhållanden både i sin närhet och ibland långt borta. Vi minns alla t ex den jordbävning som bl a skapade tsunamin i Asien som döda 100.000-tals människor. I vår mänskliga värld bjuder historien ständigt på blodiga och turbulenta tider vid brytpunkter. Och det sägs att vi aldrig haft så mycket krig, fasa och flyktvandringar som idag på 70 år. Och samtidigt som vi har den oron växer sig de bruna krafterna allt starkare i Europa. Och väldigt självgoda nationalistiska krafter växer sig beklagligt nog allt starkare runt om i hela världen. Inte minst i Kina som nu på allvar verkar gå en mycket nationalistisk och farlig väg framåt under ledning av Xi Jingping. Kina är åter en stor och mäktig drake. Men vad händer om denna drake som leds av ett partisystem blir extremt nationalistiskt och världsherreväldehungrigt? Vi som lever kommer nog att få uppleva vad denna nya inriktning på en tydligare nationalism kommer att innebära för oss andra.
Bättre migrations och integrationspolitik
Äntligen kommer även Centern på riksplanet med en rad förslag på hur Sverige kan förbättra sin förmåga att inkludera och integrera framförallt flyktingar och anhöriginvandrade mot självförsörjning och gemensamt värdeskapande. En kraftig förbättring är helt nödvändig för att landet och dess delar ska hålla ihop socialt och ekonomiskt. Oavsett vad jag tycker om C, M, FP och KDs förslag så är det MYCKET bra att vi nu äntligen talar om möjliga lösningar. Nu måste rikspartierna bara kompromissa fram ett handlingsprogram som får ett majoritetsstöd. Tillsammans med Socialdemokraterna borde det vara möjligt. Och det krävs om inte det svenska generella välståndet snart ska haverera. Tror du de kan kompromissa fram ett fungerande handlingsprogram som får majoritetsstöd i Riksdagen?... Oavsett fortsätter vi i Centerpartiet Uppsala att försöka hitta förbättringslösningar som leder mot bättre i vårt närsamhälle. Det är vårt ansvar och det försöker vi på allvar att ta.
http://www.expressen.se/debatt/cs-flyktingpolitik-har-varit-ohallbar/
fredag 30 januari 2015
Bättre! Bättre!
Etiketter:
Brytpunkter,
friktion,
förbättringar,
herravälde,
hållbarhet,
integration,
migration,
nationalism,
oro,
paradigmskifte,
tsunami
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Suck. C, eller någon annan, kommer inte med något nytt alls. Alla förslag har varit uppe i vändor de senaste åren från olika instanser.
SvaraRaderaEtt tag efter valet 2010 hade jag slängt mig i armarna på vilket annat parti som helst som verkade inse vart vi var på väg (och som vi ser sviterna av idag och nu kan med rätt stor säkerhet extrapoleras vidare på framtiden) och pratat allvar redan då. Haha ... SD skulle ju frysas ut ...
Nu hände ju det inte, allvarsprat, flosklerna stod som spön i backen och alla som försökte hova upp sin röst blev brunkletade. De som följt debatten och har en gnutta sinne för enkel statistik så räcker det med att titta på försörjningsgraden för asylinvandrande (Tino Sanandaji förklarar pedagogiskt på sin blogg om det och mycket mer) 15 år tillbaka, från år då ofantligt många färre fick PUT.
Att invandrarfrågan seglat upp till 2a plats i en opinionsundersökning tyder på att fler insett att det varje partiförslag som inte omedelbart 'brunkletas' är totalt snömos. Det är enbart de "brunkletade" som ger praktisk effekt utan att kosta extra. Pengar som vi kanske behöver till t.ex försvaret?
Apropå brunkletningen, eller nazistämpeln som sätts på allt som handlar "volymer" ... det är inte 30-talet jag tänker på då jag läser sådana 'bruna' förslag, utan 25 år och längre tillbaka i tiden, då i stort sett alla partier bevakade att svensk 'öppenhet' inte kunde missbrukas (har två bekanta från Iran och Irak som flydde från Iran/Irak-kriget, så nog fasen fick folk asyl därifrån redan då. Lärde sig språket fort, jobb osv, , men gudars vad de har nedsättande omdömen om naiva politiker idag)
Det skulle var trevligt om dagens politiker kunde ta och erkänna att SD är inte 30-tal, utan de flesta av deras egna partier för 25+ år sedan, med reservation för att SD är hårdare och det kan de gott vara med tanke på hur antalet utanförskapsområden ökat under 25- år och SCB statistiken . Givetvis stödda av journalister som också törs säga som det är. De är långt färre än utmärkta bloggar som gräver fram fakta.
Är det några som luktar 30-tal så är det snarare de som direkt skriker "brun/rasist/främlingsfientlig" och kväver debatten.
/Rick
Ser att jag inte svarade på den fråga som verkar var din dagens
SvaraRaderaOh ja, nog kommer man att lyckas kompromissa fram förslag alltid som får majoritetsstöd. Alla kommer att vara totalt verkningslösa och jag kan bara gissa vad SD får i valet 2018.
Ta något så simpelt som retroaktivt barnbidrag, något som feministerna borde driva, då det generellt anses vara en "kvinnofälla" för invandrarkvinnor och försämra integrationen. Alla vet om det, ingen gör något.
Svenska försvunna pass har varit uppe under åren. Vore otroligt enkelt att fatta beslut om att så fort ett nytt utfärdas så makuleras ett äldre i 'datan'. Men nej ... även detta simpla rättstänkande har varit för svårt rätt länge.
S Yngestam eller vad han heter, verkar dock vara en av de få personer som är konkret på riktigt om någonting. Sådant tror jag på, men har lärt mig att majoriteten torde vara .... rädda för brunkletning.
/Rick
Vad jag förstått har idiotin med retroaktiva barnbidrag stoppats.
RaderaJag hoppas verkligen att vi får se ordentliga förbättringsförslag som får majoritetsstöd i Riksdagen. Allt annat är socialt ohållbart. Och om det röriga parlamentariska läget misslyckas med det kommer det parti som onekligen företräder intolerans och främlingsfientlighet att fortsätta att växa.
När jag talar om social ohållbarhet ingår faktumet att allt fler i vårt land lever ekonomiskt och socialt utsatt. Inte minst äldre kvinnor med endast garantipension. Och vi har redan innan de fattiga EU migranternas allt större närvaro på tok för många som är hemlösa (de allra flesta med drogproblem och psykisk ohälsa).
Jag tror att komplexiteten i utmaningarna är så omfattande att de flesta förtroendevalda inte klarar av att se skogen för alla träd. Därför tas problemen oftast träd för träd och det anser jag blir fel. Vi har trots allt begränsade resurser både i ekonomiska termer och i mänskliga resurser för att förbättra.
Ja, det är bedrövligt att många journalister och ledarskribenter inte nyanserar dessa utmaningar bättre. Samtidigt tycker jag att de senaste månaderna blivit ett trendbrott då nästan alla ledare faktiskt tar i frågan och det är nästan bara UNTs ledare som har någon variant av MP inställning kvar. Äntligen har islossningen kommit. Nu kan vi ändå ha konstruktiva debatter om förbättringsförslag. Och UNTs ledare har ju inte ens förödmjukat noshörningarna genom att utdela en noshörningstitel till herr Björklund. Det är tröttsamt med alla fina människor som alltid anklagar andra människor för främlingsfientlighet och elitism bara för att de enligt dem inte tänker "rätt".
Mitt fel. Jag skrev retroaktivt barnbidrag, men menade föräldrapenning. Det är det som ska vara den stora "kvinnofällan", då en flerbarnsmamma som kommer kan vara hemma 480 dagar per unge under 12 år. För att inte tala om att pappan kan ta ut parallellt för en annan.
RaderaVårdnadsbidraget är det andra. De som vill slopa det anser att det är på grunden att det är mest bara invandrarkvinnor (ja vilka ...) som tar ut detta och detta är en "kvinnofälla" för dem. Strunt i det fåtaliga antalet infödda som faktiskt gillar att få vara hemma med sina barn och troligtvis skattat ordentligt före.
Läste nyss Björkkunds förslag som jag tror går lite längre än KD. Dock har jag i minnet då FP vikit sig varenda gång tidigare. Kanske inte den här gången.
Trots de goda tecknen .... KD och FP (C's är för 'floskliga' det allra mesta, jag vidhåller att det är bara det som "brunkletas" som är verkningsfullt) får gärna växa, men så länge det finns så många som är verklighetsfrånvända så hoppas jag SD växer och växer ... tydligare än så (statistiken struntar man ju i) kan det inte skrivas det fiiiiiiiiiiina folket på näsan, att de behöver öva upp att tänka i orsak och konsekvens, aktion och reaktion.
/Rick
Och fel igen .... nu hittar jag att den retroaktiva föräldrapengen stramats åt fr.o.m 1/1-2014.
RaderaSå mycket som jag läser är jag förvånad över att jag missat detta. Minst Regering & Departement borde väl ha nämnt saken innan de stängdes ned.
/Rick
Ja, som sagt, bra att det togs bort. Jag och Centerpartiet i Uppsala verkar för en politik som är pragmatisk och hållbar ur ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv. Då måste man även driva en politik som är hållbar inom migrations och integrationsområdet.
Radera