tisdag 20 januari 2015

Ineffektivitet & vinnare

Dåligt utfall för alla miljarder
Hur ineffektiv får en skattefinansierad verksamhet vara innan den läggs ner eller i grunden görs om? Det kan man undra.... Centerpartiet har länge drivit krav på reform av Arbetsförmedlingen och hur det offentliga bidrar i matchmakingprocessen mellan arbetsgivare och arbetssökare. Och hur staten bäst kan stötta t ex nyanlända flyktingar att inte hamna i åratal av isolering bland i bästa fall andra från samma bakgrund. Personligen tror jag att det inte finns några andra vägar framåt som kan lyckas än att lägga ner Arbetsförmedlingen och starta upp något annat. Gör om och gör rätt helt enkelt. Något tidsenligt upplägg är väl inte fel? Jag och övriga Centerpartiet kommer att fortsätta att kämpa för att nödvändiga reformer genomförs inom arbetsmarknadsområdet! Det är mycket viktigt för att säkra ett fortsatt välstånd i Sverige!
http://www.unt.se/ekonomi/ar-man-sloare-i-uppsala-helt-enkelt-3559983.aspx


Vinnare och förlorare
Peter Wallenberg är död. Jag träffade honom ett antal gånger. Han hade sannerligen en egen personlighet och framförallt slogs jag av att han hade mycket humor. Tråkigt att han hade en så svår känslosam relation till sin far. Inga pengar i världen kan göra en människa lycklig och ge hen den kärlek som de flesta suktar efter. "Pirre" blev 88 år. Min morfar är i morgon 93 år! +5 år så långt. Vad är det värt? Vila i frid "Pirre"!
http://www.va.se/nyheter/2015/01/19/peter-wallenberg-ar-dod/

2 kommentarer:

 1. "I höstas avslöjade UNT att Arbetsförmedlingen i Uppsala inte klarar att hjälpa nyanlända i lika hög utsträckning som de flesta andra kommuner."

  Alla som redan är här då och inte har jobb?...... Allt snack om nyanlända hela tiden. Blir kognitiv dissonans för mig.


  Vila i frid Peter. Du har gjort mer för jobben än vad arbetsförmedlingen någonsin kommer göra.

  "Att verka men inte synas"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig till stor del. Samtidigt är all "benchmarking" värdefull för att driva förbättringar. Om nu Uppsala är sämre än andra att stötta just denna målgrupp mot självförsörjning ska det självklart förbättras. Om Uppsala även är sämre på att stötta andra målgrupper ska det OXÅ åtgärdas. Riksdagsledamöterna som gör studiebesök kan väl fokusera på olika målgrupper! Bl a yngre utan kompletta gymnasiebetyg och funktionshindrade.

   Radera