lördag 24 maj 2014

Huvudsak och bisak

Sveriges signal
I morgon sänder Sverige sin signal om vad vi tycker om Europasamarbetet. Om resultatet nedan kommer i närheten av slutresultatet är jag besviken över att C inte lyckas få fler röster då vi har en så stark politik inom de frågor som starkt tycks beröra svenskarna. Frågor som måste tas på större allvar inom hela Europa för att förbättras. Särskilt miljöfrågor, jämställdhetsfrågor och villkoren kopplade till den fria rörligheten.
http://www.di.se/artiklar/2014/5/24/miljopartiet-nast-storst-i-eu-valet/

Vilka signaler sänder vi då till övriga Europa? 89% av svenskarna tycker att EU samarbetet inte ska vara så omfattande som nu. Väldigt många av dessa 89% tycker sannolikt att EU ska driva en betydligt kraftfullare miljö och jämställdhetspolitik. De tycker sannolikt att EU ska hålla sina klåfingriga händer ifrån många frågor som vi lokalt är mer lämpade att fatta beslut om. I jämförelse med de allra flesta andra medlemsländer säger nästan 94% att vi inte tror på isolering och främlingsfientlighet. Den sista signalen är mycket glädjande. Bara 11% tycker att EU bara är toppen och vill att de ska lägga sig i ännu mer och att vi lämnar kronan och går över till Euron. Öppenhet, jämlikhetssträvan och respekt för olikheter är avgörande förhållningssätt om man vill bygga generella välståndssamhällen.
http://www.unt.se/asikt/debatt/bologna-for-alla-jobb-3166139.aspx

Även om inte Europaparlamentet bestämmer något föreslår jag att du röstar på någon av Centerpartiets tre toppkandidater. De är alla personer som trots det kan skapa resultat kring viktiga frågor. Kent J har fått Naturskyddsföreningens lovord som den svensk i Bryssel som gjort mest positiv skillnad inom miljöområdet! Det kan vara klokt att belöna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar