måndag 26 maj 2014

Skräckscenario

Enkla lösningar
Mycket av de resultat vi kunde ta del av i natt var tyvärr väntade. Europa mår bedrövligt och vi befinner oss allt mer i mycket farliga tider. Partier som för en balanserad och realistisk politik förlorar  folkligt stöd och populister, kommunister och främlingsfientliga kliver kraftigt framåt. Instabiliteten och oron i övriga Europa är direkt farlig. 26 miljoner arbetslösa är självklart en ohållbar situation och tidigare har liknande situationer alltid slutat i väpnade konflikter. I bl a Grekland, Ungern, Polen och Frankrike marscherar nazistliknande grupper på gatorna. Vi lever i farliga tider och många svenskar förstår inte hur farligt läget är. Lägg därtill Ukrainas och Thailands sönderfall. Jag hoppas innerligt att svenska folket är klokare än att gå så här mycket åt vänster och främlingsfientlighet i höstens val. Vare sig vänstern eller främlingsfientliga har vägar framåt som bjuder på ett generellt välstånd.

Särskilt tråkigt är det att se att vänsterpopulism och främlingsfientlighet även biter i Sverige. Vänstern och andra klagar över förd svensk politik. Som du vet hör jag också till dem som vill se fler reformer och att gjorda reformer korrigeras för att få bort det som blivit skattebetalarfientligt. Men att tro att vänsterns eller främlingsfientliga har en väg framåt som bättre värnat svensk välfärd tyder på stor okunskap. När regeringens arbete utvärderas är det idiotiskt att inte jämföra med våra Europeiska systrar och bröder! I den jämförelsen klarar vi oss utmärkt OCH då finns skrämmande exempel på ekonomier som leds av vänsterkrafter och allt starkare främlingsfientliga. Alliansen har nog sett sitt bäst före datum. Sverige behöver fler tydliga politiska inriktningar och vissa av dessa kan samarbeta och kompromissa bättre än andra för att bilda majoriteter.

Statistik
Under valvakan matades vi rikligt med statistik. Att MP är vänstervridna är definitivt ett faktum i Uppsala men jag trodde MP var friskare i resten av landet. Jag måste medge att jag blev förvånad över att MPs väljare har så starka vänstersympatier. I den statistik vi fick ta del av ÄR MP ett vänsterparti i grön förpackning. Statsministern har rätt när han uttryckte en stor oro över det politiska läget i Sverige. Om det hade varit nationella val hade främlingsfientliga krafter fått en möjlig vågmästarroll. Och vänsterkrafterna inom V, FI och MP skulle bli större än ett ofta rimligt pragmatiskt Sosseri. Vad händer nu? Går även Sverige mot sönderfall och ekonomisk härdsmälta efter höstens val? Om höstens val ger vänster och främlingsfientliga krafter ett liknande stöd går Sverige garanterat en mycket mörk framtid till mötes. Är en majoritet av svenska folket så tanklösa? Vill en majoritet av svenskarna hamna i samma elände som i Grekland, Finland, Spanien, Frankrike m fl. Jag vägrar tro det. I Uppsala finns ju alternativet Centerpartiet!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/feature/article18953842.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/feature/article18952507.ab


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar