torsdag 22 maj 2014

Jag gratulerar

Framgång
Framgång kan enkelt definieras. Det är att uppnå uppsatta mål. Att bli framgångsrik är att utifrån andras perspektiv upplevas som en person eller ett lag som lyckas prestera betydligt bättre än de flesta andra inom den gren man tävlar inom. Det gäller bl a inom kulturen, idrotten, näringslivet och inom politiken. För tävlar gör man alltid även om vissa jante-nissar och vänstermänniskor ofta försöker framställa tävlingar som exkluderande och ojämlika. Tävlingar, i alla dess former, är utvecklande. I kombination med träning och riktiga matcher blir tävlingar avgörande för vem som rankas högst inom alla tänkbara verksamhetsområden. De framgångsrika som inte fuskat får min beundran.  Det ligger alltid massor av slit bakom framgång. Slit som de flesta inte är beredda att betala. Precis som med den svenska generella välfärden kan framgång bara skapas genom fler bra än dåliga vägvalsbeslut och hårt arbete. De som påstår något annat lever antingen i en oerfaren drömvärld eller har andra personliga utmaningar.

Ett stort grattis till Ehsan, Kamran, Peter, Peter, Peter m fl för framgångarna med Populate! Sju fina priser vid Telly Awards i New-York och tre ytterligare fina priser vid World Media Festival i Berlin. På Telly Awards stod kamperna mot 12.000 andra tävlingsbidrag. För några år sedan var företaget engagerat i lösningar kopplade till både film och web. Sedan några år fokuserar Populate helt på film som filmbyrå. Allt, förutom inramningen av information, går mot rörliga media. Tack vare fler bra än dåliga beslut och tack vare hårt arbete av företagets härliga gäng är de inte bara bäst i Sverige. De hör redan till de bästa i världen. Det vittnar inte minst de nyligen hemtagna priserna om. Var det slutar? Det avgör laget som bildar Populate och deras kunder. Jag tror de kommer att bli mycket, mycket framgångsrika. Och det förtjänar de genom hårt slit varje dag. När jag var liten ville jag bli filmregissör och producent. Varför inte bli det när jag blir äldre istället?
http://www.unt.se/uppland/uppsala/priser-till-filmbyra-3165869.aspx

Svensk konkurrenskraft i världen sjunker. Den är fortfarande hög. Det är avgörande för vårt välstånd att den är hög. Det är människor som bl a Ehsan och Kamran som bidrar till försvaret och utvecklingen av vårt välstånd. Jag är så glad över att bl a dessa två krafter kom till just Uppsala och Sverige och bidrar med sin energi och kunskap till vårt lokala och globala samhällsbygge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar