söndag 4 maj 2014

Tydliga skillnader tack!

Man får det man förtjänar
Igår var det partiledardebatt. Tre partier särskilde sig, och det belönas av folket. Oavsett vad man tycker om olika partiers politik så är det både bättre för demokratin och smart för att få röster att tydligt särskilja sig från andra partier. M och S taktik att ligga väldigt nära varandra är inte positiv för svensk utveckling. Tyvärr har de kommit fram till att vi väljare är så dumma att vi går på den taktiken. I vart fall lättrörliga mittväljare tycks anses så känsliga att det är viktigare att vara slätstruken och lika istället för tydlig med fler skillnader än att det ska löna sig att arbeta istället för att leva på bidrag. Partiledardebatten var urtråkig. Det var bara MP med sin naiva miljö och säkerhetspolitik, SD med sin "det är invandrarnas fel"-politik och Vs med sin "det är kapitalisternas och vinstintressenas fel"-politik som tydligt särskiljer sig. Och det belönas av allt för många väljare. Avvikande och enkla budskap. Som Wolodarski på DN skriver är det urtråkigt att följa en debatt som blir så lam. Och det i en brytpunktstid som är mycket orolig och osäker. I en tid där kreativiteten runt reformer borde vara stor. Reformer som tydligt skulle kunna erbjuda väljarna intressanta alternativ, inte bara politiska administratörer av makt. Administratörer som fokuserar på att undvika att göra fel istället för att fokusera på att göra rätt. Av Allianspolitikerna tyckte jag Björklund var bäst. Han var på hugget och han radade upp fakta om hur mycket bättre svenskarna de facto fått det. Hur kan man köpa den missvisande bild av Sverige som vänstern och vänsterjournalister sprider?
http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-klockorna-ringer-medan-politikerna-tiger/

Ointressant i Sverige
Alf Svensson var med i ett stort reportage i dagens UNT. Kort kan man sammanfatta det som att han har det glassigt som Europaparlamentsrepresentant och han anser att svensk politik är urtråkig. Han tyckte t o m att S och M kan samregera för det är ju i praktiken en väldigt liten skillnad idag.... Är mina moderatkompisar egentligen smygsossar? Har S i smyg tagit över M? Kan det vara så?..... (Ironi!!!)
http://www.unt.se/sverige/kanda-tongangar-i-partiledardebatten-3133933-default.aspx
http://www.unt.se/val2014/valbetalda-pendlare-i-eu-parlamentet-3122172.aspx


Besök i verkligheten
Det är valtider. Politiker tycks besöka verkligheten för att förstå hur den ser ut.... Du som följer min blogg vet att jag regelbundet, sedan jag blev politiker, pryar och besöker "verkligheten". Jag tycker det är anmärkningsvärt att det sker så sällan för många ledande politiker. Framförallt är det skrattretande att MP och deras vänsterpolitik ska kunna förbättra den svenska skolans konkurrenskraft. Flum och "tycka synd om" mentalitet bidrar inte till att försvara och utveckla svenskt välstånd. Jag tror inte svenska folket är så dumt att de går på vänsterns och MPs flum och destruktiva mjukisförslag. Om man vill tillhöra bland de rikaste i världen och om vi ska ha råd att stötta våra svaga på ett bra sätt måste vi arbeta hårt och medvetet med kompetensbyggande och näringsförädling. Bara så kan välstånd skapas. Fråga en elitidrottare om hen kan lata sig till framgång! Fråga en elitidrottare om det är de ekonomiska belöningsmöjligheterna som varit motivationskraften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar