torsdag 5 oktober 2017

Perspektiv

Förmåga att värdera
Varje möte med en ny människa, och varje besök på en ny plats, utvecklar vår enskilda förmåga att värdera det som händer runt oss. Självklart påverkas våra intryck och positioneringar av hur välutbildade och livserfarna vi är. I takt med ökad erfarenhet ökar oftast förmågan att prognostisera framtiden ok och att undvika onödiga samt dyra misstag. Utan tvekan har jag lärt mig mycket genom många möten med människor från hela världen och långa och korta besök i olika samhällen på vår jord. I Los Angeles, Dallas, Stockholm, Täby, Kuala-Lumpur, Tokyo och Uppsala finns många liknande problem att lösa och möjligheter att förstärka. Samtidigt finns massor av olikheter. Bland annat påverkas platserna mycket av de olika kulturer som utvecklats just där och som ständigt utvecklas vidare. De rikaste samhällena i världen, som inte råkar till exempel ha olja som tillfälligt berikar dem, inkluderar löpande nya spännande kulturer i den egna. Och de spanar hela tiden efter smarta grepp som tas runt om på vård jord. De inskränkta blir allt större förlorare i en global och allt mer snabbrörlig värld.

Uppsalas ledande politiker, större fastighetsägare, cityaktiva affärsidkare och relevanta tjänstemän är på studieresa i Århus, Danmark. Tillsammans representerar vi mycket erfarenhet som sammanvägt ger mycket intressanta perspektiv. Perspektiv på hur de gjort och gör. Uppsala kan utvecklas mycket bättre. Särskilt genom att freda centrala grönområden mycket bättre och förstärka servicen på vår landsbygd.
https://www.synonymer.se/sv-syn/perspektiv
https://www.synonymer.se/sv-syn/erfarenhet
http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/erfarenhet

Dagens kalkon
Stefan Löfvén. Kompetent ledarskap handlar om tydlighet och att man utövar det konsekvent. Nja-hanteringen av migrationsfrågorna är oacceptabla. Upprätthåll regler och lagar eller avveckla dem.
https://www.expressen.se/ledare/ett-nej-ska-inte-vara-ett-nja-stefan-lofven-/

Dagens stjärna
Lärare och rektorer som tillsammans lyckas se varje enskild elev och stöttar dem att nå sin fulla potential i studieresultat.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/for-jan-bjorklund-ar-det-mandag-hela-veckan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar