måndag 16 oktober 2017

Hopp eller hopplöshet

Ambition uttryck för hopp
De flesta av oss människor har någon gång haft en dunderförkylning parallellt med feber. Visst slipper man gärna liknande upplevelser men de är "uppfostrande". I stunder som då är allt materiellt och nöjesorienterat av 0 värde. Allt fokus handlar om att bli frisk, allt annat saknar betydelse. För många av oss, som för det mesta är rimligt friska, kan det vara nyttigt att försöka minnas hur dåligt man mådde i till exempel ett influensatillstånd. Tänk att det finns många svårt sjuka som mår väldigt dåligt under mer eller mindre lång tid. Vissa med sjukdomar där hoppet är stort att kunna bli frisk. Andra med diagnoser som känns hopplösa. Många ambitioner inom sjukvård, medicinteknik och läkemedelsindustrin representerar viktiga framtidshopp.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=2610316
http://www.familjeliv.se/forum/thread/18889252-dikt-om-hopp

Saga Lundin är en ung Uppsalatjej. Sagas cancer tar allt mer över hennes kropp! Det är så tragiskt och samtidigt så fantastiskt imponerande att lära sig hur hon använder sin sista tid i livet till att kämpa för andra! Ambitionen att bidra till andra människors bättre representerar ett hoppfullt tänkande. Bara tanken på hur smärtsamt det måste vara för Sagas föräldrar att se sitt älskade barn att sannolikt under ytan lida och känna hopplöshet är smärtsam. Ingen förälder vill förlora sitt älskade barn. Swisha ditt extra bidrag till Barncancerfonden. Den 16 åriga Uppsalatjejen Saga sägs ha mycket få dagar kvar i livet. Skänk gärna en slant i hennes namn, "Saga", till Barncancerfonden genom att Swisha till 123-2255792.
https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/ge-en-gava/

Praktiskt i vårdarbetet representerar nu primärvården allt mer den del av vården som ska hjälpa oss mycket bättre framöver. Många politiker och tjänstemän sätter sitt förbättringshopp till primärvården, närvårdsutvecklingen. Hopp och ambition om både en bättre vård för oss invånare samtidigt som kostnaderna kan kontrolleras bättre. I princip råder politisk enighet om att primärvården måste stärkas, samtidigt går det extremt långsamt att ställa om. Det är hög tid att modernisera svensk sjukvård och självklart sätta den behövande individen i centrum. Jag är mycket hoppfull om att närvården kommer att stötta oss mycket bättre framöver. Nu har vi ansvaret både att förbättra här och nu och att förbättra för kommande generationer.
https://skl.se/halsasjukvard/kunskapsstodvardochbehandling/primarvardutveckling/tillganglighet.10238.html
https://skl.se/halsasjukvard/kunskapsstodvardochbehandling/primarvardutveckling/primarvardskvalitetuppfoljning.5977.html
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6410822
http://www.lul.se/mobilaaldreakuten
http://www.samverkandesjukvard.se/mobilavardteamet

Dagens kalkon
Människor som brukar våld mot andra människor! 
http://www.gp.se/nyheter/västsverige/kvinna-slogs-ner-på-sin-löprunda-1.4736093

Dagens stjärna
Sirius fotboll! Härligt att återigen se det höga tempot i passningsspelet och glädjen i att spela det vackra spelet. 2-0 mot Djurgården var särskilt kul. David vill nog flytta tillbaka till Uppsala igen...

Saga Lundin! Hon kämpar och delar med sig av sina känslor och intryck. In i det sista i sitt liv, bara 16 år ung, kämpar hon också för att bidra till att fler människor som drabbats av olika former av cancer i framtiden ska räddas. All kärlek till denna fantastiska Uppsalatjej! Du kan skänka lite mer till Barncancerfonden, gör det! Skriv "Saga" och Swisha så mycket du känner att du kan till Barncancerfondens konto 123-2255792.
http://nouw.com/sagalundin/page/1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar