torsdag 12 oktober 2017

Nytänkande i jobbskaparfabriken

Champagne innan kontraktet
Hur många företagare firar ett nytt kontrakt med champagne innan det är påskrivet? Jag vågar säga ingen. Socialdemokraterna och Miljöpartiet de spenderar dock gladeligen budgetpengar i tider då det är mycket klokt "att spara i ladorna". Det blir "torrt i halsen" när nästa lågkonjunktur kommer på besök när det är "tomt i ladorna". Utan tvekan måste Sverige kraftigt stärka rättssystemet och försvarsförmågan. Vi måste säkra bra individcentrerad utbildning till alla barn och unga. Vi måste också mycket bättre än idag säkerställa snabb tillgång till relevant vård när det behövs. För att klara av att långsiktigt finansiera allt vi tycker är självklarheter att i huvudsak skattemedel ska finansiera måste företagandet stärkas och en hållbar försörjningskvot säkerställas. Politikens kortsiktighet hjälper oss inte att genomföra nödvändiga reformer, särskilt inte i en modern tid där Sverige aldrig haft en svagare regering och riksdag. Försörjningskvotsproblematiken är känd. Eftersom inte S och MP väljer att bättre uppmuntra företagande och arbete växer Sveriges utmaningar att säkra ett fortsatt högt generellt välstånd. Hur svårt kan det vara? Svensk framtid kan bli mycket ljus! "Champagnetillfällena" i vårt gemensamma samhällsbygge kan bli många. För att det ska bli så krävs politiker som tar tag i problem tidigt och löser dem. Vi behöver också politiker som här och nu klarar av att driva reformkrav som krävs för ett starkt generellt välstånd om 15 år. Det är ett högt tempo i vår omvärld. Darwins läror gäller än! 

Sverige och Uppsala behöver en majoritet politiker som förstår att företagsamheten behöver stärkas och försörjningskvoten mer hållbar. Företagen måste ha globalt konkurrenskraftiga villkor. Det måste löna sig att arbeta. Det måste löna sig att utbilda sig. Våra kompetenser måste tillvaratas bättre livet ut. Hur svårt kan det vara? Svårt, om man studerar regeringens budget. Svårt, när man upplever hur dåligt företagandet vårdas inom Uppsala kommun. Uppsala och Sverige kan mycket bättre. Mycket bättre!
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/s-jobbskryt-talde-inte-motet-med-verkligheten/

Lita bara på den som förstår hur värde skapas
För att ha något att dela med andra måste man först säkerställa att man har tillräckligt för att kunna just stötta andra. Du som bryr dig om dina medmänniskor som är socialt svaga, som har stora funktionsnedsättningar eller är sjuka, rösta aldrig vänster! Deras politik skapar inte det samhällsklimat som levererar det generella välstånd som krävs. Det är i ett positivt företagsklimat som framtidens alla intressanta jobb skapas! Jobb som bland annat hjälper oss att nå en hållbar försörjningskvot.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-skapa-f%C3%B6rst-omf%C3%B6rdela-sen-1.4713615

Balanserade debatter
För att samhällsdebatterna ska bli tillräckligt givande och rättvisa måste Public service säkerställa balans mellan olika debattörer. För att hantera en exploderande skuldbörda, för att bättre bryta segregation och för att lyckas bättre med integrationen föreslår C Uppsala att färre än 4% av Uppsalahems bostäder kan säljas till intresserade hyresgäster. I debatten får jag möta tre vänsterorienterade människor. Även om de skulle behöva vara många fler för att ha någon chans med okloka argument är det inte ok att Public service inte balanserar debattörerna bättre.
https://m.soundcloud.com/stefanhannaspod/stefan-hannas-podcast-om-politikens-fortroendekris-med-professor-tommy-moller
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6796552

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar