måndag 23 oktober 2017

Tjäna pengar eller tjäna folket

Motivation
Vad som driver människor varierar kraftigt. Vissa drivs av ambitionen att försöka bli bäst inom någon kompetens. Andra av att vara en bra förälder, vara en god medmänniska, bli rik, ha makt, vara frisk och så vidare. Många gånger drivs vi av en kombination av saker. Utan tvekan är min drivkraft som politisk representant i Uppsala att tjäna det folk jag företräder, Uppsalaborna. Tänk att inte det verkar vara självklart för alla så kallade förtroendevalda.
http://www.gp.se/ledare/politikerna-ska-tjäna-folket-1.4752135
https://www.synonymer.se/sv-syn/motivation
https://www.folkhalsomyndigheten.se/somra/motivation/
https://jamesclear.com/motivation
Europas inflytande för sitt folks bästa
Det är en svår tid vi lever i. Vi lever i en global brytningstid som kraftigt har förändrat och fortsätter att förändra maktbalanser runt om på vår gemensamma jord. För mig är det märkligt att inte alla Européer förstår hur viktigt det är att vi blir bättre på att samarbeta för att säkerställa att de som lever i Europa har och får ett så bra liv som möjligt. Hur kan man tro att enskilda Europeiska länder enskilt kan klara av att balansera egna intressen mot andra globalt mäktiga krafter om vi inte samarbetar bättre. Kampen om globalt ändliga resurser fortsätter. Kampen om frihet fortsätter. Kampen om välståndets fördelning fortsätter. Det är väldigt positivt att människor runt om i hela världen får det allt bättre. Allt fler går från ekonomiskt svaga till medelklass i olika former. Samtidigt pågår en kamp mellan samhällsidéer, begränsade resurser och ett bättre förhållningssätt till de klimatförändringar som kraftigt påverkar många miljoner människors livsförutsättningar där de bor idag. Utmaningarna är många. Jag tycker att EUs utrikesminister Federica Mogherini på ett utmärkt sätt beskriver flera av de stora utmaningar vi Européer har på vårt bord. Det är för mig ofattbart att Europas statschefer misslyckats så kraftigt med att säkersälla en gemensam strategi och att finna gemensamma intressen som är bra för Europas folk. Du som vill få en bättre förståelse för vilken tid vi befinner oss i ska titta på nedan bifogade dokumentär som handlar om EUs stora utmaningar. I dokumentären får du också uppleva en mycket hemsk sekvens där Mogherini och Putin sitter mitt emot varandra. Titta särskilt på kroppsspråket mellan de två.... Mogherini tycks verkligen förstå sitt uppdrag att på bästa sätt försöka tjäna det Europeiska folket!
https://www.svtplay.se/dokument-utifrån
Dagens kalkon
Irans domstol som dömt en läkare till döden som anklagas för spioneri. Man ska leva som man lär. Vi är en stor majoritet människor i till exempel Sverige som inte anser att det är rätt att döda en människa. Då gäller det även för en civiliserad stat. Det finns absolut hemska människor som många känner har förbrukat sin rätt att leva. De som tycker så får gärna påminnas om att människor som anklagats, och dömts för grova brott, också senare funnits oskyldigt dömda.
https://www.expressen.se/nyheter/fangslade-ki-forskaren-domd-till-doden-i-iran/
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-fangslade-ki-forskaren-domd-till-doden-i-iran

Dagens stjärna
Federica Mogherini. Hon försöker verkligen, som EUs utrikesminister, leda Europa mot en gemensam och hållbar framtid. Det är helt sjukt att ta del av hur odugligt EU är på strategiskt arbete och oförmåga att till exempel sätta stopp för den enormt stora människosmuggling som pågår från bland annat norra Afrika, särskilt Libyen. Någon/några andra stora makters strategier kopplat till utvecklingen i Irak, Libyen, Syrien och Afghanistan tycks ha lyckats väl att kraftigt försvaga Europas makt i världen.
https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/mogherini_en
https://www.svtplay.se/dokument-utifran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar