onsdag 7 oktober 2015

Jakttider

Upp & ner
Redan i unga år lär vi oss att vi har bra och dåliga dagar. Så fortsätter det livet ut. Ibland har man sovit för dåligt och det sätter tonen för hela dagens upplevelser. Ibland har man vaknat med ett leende på läpparna och sjungit i duschen för att sedan möta en dag som blir bättre än andra. Vissa år tjänar man mycket pengar på börsen och huset stiger i värde så att man stundtals känner sig riktigt förmögen och fri. Andra år har man dåligt kassaflöde, fastighetsvärdena sjunker och börsen kraschar. Då är det inte lika roligt. Genom hårt och målmedvetet arbete tillsammans med andra kan man dock återigen möta dagar då det är positivt igen. Konjunkturer kommer och går men personliga framgångar måste man skapa själv genom målmedvetenhet och hårt arbete.

Personliga framgångar kan bara mätas utifrån vad man själv definierat som meningen med sitt liv. Har du kommit fram till vilka meningar ditt liv har för dig? Jag har gjort det för mig och det är utifrån det jag försöker leva resten av mitt liv. Oavsett vad som sägs är vi nu i dåliga tider. Det enda som håller uppe vår ekonomi är det farliga faktum att vi har väldigt billiga pengar som tidigare drivit på börsen och som fortsätter att driva på fastighetspriserna. På toppen av detta en folkvandringsutmaning vi aldrig tidigare varit med om. Vi kommer snart till en hårdlandning. Efter regn kommer dock solsken.

Aldrig tidigare har möjligheterna för enskilda människor varit så stora som idag. Aldrig tidigare har så få av jordens befolkning klassats som fattiga. Aldrig tidigare har sjukvården varit så potent som idag. Aldrig tidigare har vi genom egna initiativ kunnat vidareutbilda oss som idag genom E-lärande. Aldrig tidigare har vi i genomsnitt fått leva så länge som idag. Aldrig tidigare har tekniken skapat så stora möjligheter som nu att kraftigt minska vår negativa klimatpåverkan. Aldrig tidigare har innovationstakten varit så våldsam som idag. Vi lever i en brytpunktstid. Från industrisamhället till informations och tjänstesamhället. De individer, de organisationer och de länder som gör kloka val har en ljus framtid runt hörnet. Och när krascherna som regelbundet återkommer inträffar så kan man i dess bakvatten göra fantastiska affärer. Du bestämmer själv över dina investeringar och vägval. Om du vill öka chanserna för att just det samhälle du lever i ska leverera en attraktiv framtid är det dock klokt att välja politiker som du tror kan bidra till det. Det är alltid enskilda människor som är skillnaden mellan framgång och misslyckanden. Särskilt framgångsrika blir de människor som kan skapa handlingskraftiga och målmedvetna lag. Särskilt framgångsrika blir människor och lag som uppfattar verkligheten, som ser möjligheter och som vågar ta chanser som uppstår. Det går alltid att jaga bra affärer. Även i dåliga tider. Men vilket äpple ska du välja? Eva sägs av vissa ha valt sitt till Adam. Sedan dess har det hänt en del, minst sagt....
http://www.di.se/artiklar/2015/10/6/tio-utdelningsaktier-som-lockar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar