fredag 30 oktober 2015

Behövs kvinnor?

X + Y = ?
Allt mer blir möjligt. Alla möjliga varianter av familjebildningar finns och allt fler samkönade skaffar surrogatmammor för att få ett eller fler barn. I framtiden kanske inte surrogatmammor är nödvändiga. Med tanke på allt annat vi människor kan skapa kan vi säkerligen skapa en konstgjord livmoder inom vilken ett befruktat ägg kan utvecklas till en människa. Och med bland annat dagens genteknik kan alla som vill få ett barn köpa de genetiska anlag man vill att barnet ska ha... Därefter återstår "bara" miljöns påverkan på hur barnet utvecklas. Det finns många science-fictionfilmer som beskriver liknande framtider. Jag hoppas jag hinner dö om det blir en verklighet. Så om detta blir en verklighet, väljer kineserna enbart pojkar då?

Fakta är i vart fall att massor av nyfödda flickor direkt mött döden i Kina på grund av den "ett barn" regel dom länge tillämpat och som självklart inte drabbat elitens män som önskat några till. I och för sig oftast med olika kvinnor. Den typiska kommunist/socialistmetoden att försöka reglera sönder människors tillvaro visade återigen hur fel den oftast går. Inte nog med att många flickliv släckts i sin linda, regeln har oxå skapat stora problem med allt för många män och dessutom en befolkningsstruktur med massor av äldre och få yngre. Onaturligt många män i ett samhälle leder till spänningar som annars blir färre. Dessutom kan sjuka hjärnor lockas att se en chans att jämna ut könsfördelningen genom att offra sådär en 50 miljoner män i ett krig där övriga Asien, Afrika och Arktis annekteras. Alla kontinenter som börjar på A och ett allt intressantare Arktis tillhör väl Kina?....

Utmaningarna med en allt större äldre befolkning än yngre har vi även i Sverige. Vad är utmaningarna med det? Med äldre menas oftast människor som är så gamla att dom pensionerats. Om ett samhällssystem har för få människor som skapar värde på arbetsmarknaden i förhållande till antal som är barn, i skolan och andra som inte arbetar så är sannolikheten stor att alla får det sämre. Det kan bara undvikas om kapital trovärdigt kan omfördelas ännu mer och/eller om vi som jobbar blir väldigt mycket produktivare och effektivare. Tyvärr har produktivitetsförbättringarna bromsat in och då återstår bara grepp som höjd pensionsålder och försök att stimulera till arbetskraftsinvandring för att klara den generella välståndsekvationen i ett land som Sverige. Och självklart behövs kvinnorna! Både för att dom är duktigare i skolan än oss män, för att dom sannolikt bättre representerar ett nytänkande som krävs för mänsklighetens fortlevnad och för att jag föredrar att dansa med kvinnor. Tycker du att Kinas ledare borde låta alla kineser skaffa så många barn dom vill?

Kors i taket! Äntligen har Kinas ledning insett det dumma med "enbarnsregeln". Nu kommer förhoppningsvis många färre flickebarn dödas när kineserna får ha 100% fler barn.
http://www.nytimes.com/2015/10/30/world/asia/china-end-one-child-policy.html?hpw&rref=world&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well

2 kommentarer:

  1. Igen bravo Stefan - dvs kul och intressant att läsa. Ja vi behöver arbetskraftsinvandring - men ännu mer behöver vi skärpa oss så att vi kan utveckla de driftiga unga ensamkommande till produktiva samhällsmedborgare. iom att vi, politiken, komuner, migrationsverket, media endast ser dem som problem och kortsiktiga kostnader (så uppfattar jag) i stället för den samhällstillgång de borde bli. En massa unga nya produktiva medborgare är precis vad vi behöver för att klara skola, sjukvård, äldrevård mm framgent. Nu förstör vi dem enligt bidragsmetoden - ser till att de blir helt sysslolösa och matar dem med bidrag - klart att tappar sitt driv och samhället sin vinst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Vi måste bli betydligt skickligare på att fort inkludera nya krafter in i våra svenska samhällen. För att lyckas krävs bl a att vi är tydliga med våra värdegrunder samt att rättigheter matchas mot skyldigheter.

      Radera