onsdag 10 juli 2013

Matlagning & härdsmälta

http://www.nytimes.com/2013/04/30/world/asia/radioactive-water-imperils-fukushima-plant.html?pagewanted=all&_r=0
Matlagningsgäng
Igår fick jag förmånen att vara med på Millenium kitchen clubs förberedelsemiddag inför den årliga internationella kräftskivan i Halmstad. Det var trevligt, gott och kul att lyssna på deras kreativa arbete för att skapa sina uppträdanden i samband med att de serverar maten på kräftskivan. En lång tradition. Jag är själv med i ett gäng killar som sedan många år träffas och lagar mat tillsammans mellan fyra till fem gånger per år. Det är ett mycket trevligt sätt att umgås på. Kopiera det gärna med några av dina vänner så kan jag garantera att ni får ännu trevligare när ni träffas. Inte minst gott är det att prova olika nya viner och ibland även tidigare oprövade ölsorter.

I Halmstad äter jag med fördel havets frukter. I Fukushima, Japan, är det dock inte möjligt att äta deras havsfrukter längre. Tror du att priset på kärnkraft inkluderar de ovärderliga men om vi försöker enorma kostnaderna som en kärnkraftsolycka innebär? Självklart inte. All solenergi i världen är billigare än kärnkraft om man korrekt räknar in riskpengen för en omöjlig sanering. Gör om! Gör rätt! Ställ om energiförsörjningssystemet till fossil och kärnkraftsfritt! Det går och det är rätt om vi bryr oss om mer än oss själva och vår egen generation.
http://www.nytimes.com/2013/04/30/world/asia/radioactive-water-imperils-fukushima-plant.html?pagewanted=all&_r=0

3 kommentarer:

 1. DU borde kolla fakta innan du slänger ut felaktigheter som ovan.
  http://articles.latimes.com/2013/jun/03/science/la-la-sci-sn-fukushima-radiation-seafood-20130603

  SvaraRadera
 2. @Anonym:
  Länken som du bifogade handlar om en fiskart som man fångat vid västkusten i USA. Visserligen en fiskart som kan ha vandrat från ett område nära Fukushima. Länken nedan handlar om fiskarnas verklighet i närheten av Fukushima. Mycket intressant läsning och där påpekar man även att vissa fiskarter klarat sig bra medan andra har drabbats hårt av olyckan.

  http://www.reuters.com/article/2013/05/31/us-fukushima-fishermen-idUSBRE94U0D620130531

  SvaraRadera
  Svar
  1. : ) du kan väl inte på allvar mena att du inte tror att kärnkraftskontaminerade områden är väldigt farliga för liv? Om det är så har vi svårt att konstruktivt "samtala".

   Radera