tisdag 8 juni 2010

Rinkeby, Littorin och Wetterstrand

"Bad timing"! Om man nu vill bränna upp bilar, brandsstationer och slå sönder skolor är det oklokt att göra det ett valår där det finns främlingsfientliga partier som jublar över denna utveckling. Jag förstår att många känner frustration och hopplöshet i områden som Rinkeby. Det är det som de känner. Det handlar oftast inte om materiella frågor då många har det materiellt mycket bättre än de hade i sina hemländer. När skall vi ta den viktiga invandrarpolitiken på allvar?

Littorin (arbetsmarknadsministern) ondgör sig över att det anses finnas många dåliga chefer i Sverige. Jag har varit i närheten av några som definitivt saknat ledarskapsförmåga. En bra start som chef är att man lever som man lär och det är inte alla som agerar så. Trots att utvecklingspotentialen bland svenska chefer är hög tycker jag att det är löjligt när Littorin gör ett liknande uttalande. Han saknar bakgrund för att uttala sig. Vad jag vet har han aldrig själv varit chef i någon större eller ens mindre operativ verksamhet. Att verka inom det politiska livet är något helt annat än att verka operativt i fina företag som t ex Ericsson eller inom världens snart bästa kommun Uppsala. Lite ödmjukare inställning tack!

Wetterstrand berättar i någon av morgonens tidningar att Vänstern och Socialdemokraterna helt saknar förnyelseförmåga. Hon säger dessutom att hon är liberal, är mot centralisering etc. Hur kan man tro att de som tycker som hon säger sig tycka skall kunna samregera med Vänsterpartiet????? Hon har 0 i trovärdighet. Maktambitioner får aldig stå föra en rak ryggrad! Wetterstrand uttalar sig som om hon vore Centerpartist. Eftersom hon inte får vara ledare för MP längre kanske hon förbereder för att försöka bli rekryterad till Centerpartiet som Olofssons efterträdare........ Det är inte en möjlig väg framåt Fru Wetterstrand, vi skulle inte ens överväga att samarbeta med kommunister. Hur kan hon vara så populär som det sägs att hon är? Hon är en skicklig debattör men Wetterstrand du behöver få en starkare ryggrad och en mer realistisk syn på hur vårt lilla samhälle kan bidra till att världen skall bli mer hållbar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar