tisdag 29 juli 2014

Dödshot och svensk fattigdom

Våga se verkligheten
Varje dag träffar jag människor och tar också del av människors åsikter på Internet. Många av dem som gärna och ofta vill göra sin röst hörd saknar faktakunskaper och förefaller ofta väldigt naiva. Sannolikt är flera av dem ideologiskt eller religiöst låsta. Personligen tycker jag det är mindre givande att diskutera och debattera med människor som inte är beredda att lyssna och att ändra sin uppfattning om mycket fakta och logik talar för att den andra personens perspektiv är troligare och kanske t o m klokare. Jag försöker alltid ha ett öppet sinne. Ja, jag tror inte på kommunism, fascist eller extrema religiösa eller ideologiska tolkningar. Samtidigt försöker jag alltid lyssna till vad de säger och värdera vad kan innebära om fler är okloka nog att gå den vägen. Jag har slutat att försöka omvända fanatiska människor. De kan bara omvända sig själva om de av något skäl ser ljuset i den mörka tunnel de befinner sig i.

Svenskt välstånd står och faller med näringslivet
Bra ledare i dagens UNT. Svenskt välstånd är uppbyggt av flitiga människor som genom näringslivet gjort och gör Sverige rikt. En rikedom som tillåter en fördelningspolitik som skapat ett generellt välståndssamhälle. Ett samhälle där även de svaga och lata har det relativt bra jämfört med nästan alla andra samhällen i världen. Som det parlamentariska läget ser ut att bli just nu går vi mot mörkare tider. Om Socialdemokraterna tvingas bli beroende av MP och V kommer priset för svenskarna bli högt. MP och V har många idéer och företrädare som är extrema och okloka. Socialdemokraterna är ofta pragmatiska men det är viktigt att förstå att inte MP och V är det. Om MP och V får ett stort inflytande över svensk politik går näringslivet en svårare tid till mötes. Det kommer Sveriges svaga och lata att förlora mest på. Då kommer många svenskar åter bli fattiga.
http://www.unt.se/start/en-tankenot-for-lofven-3277186.aspx

Farliga extremister
Det finns grader i helvetet sägs det. De som eventuellt hamnar där kommer att veta om det stämmer. Det som definitivt stämmer är att olika extrema och militant orienterade grupper är olika farliga för sin omgivning. Som jag uppfattat det är SÄPO väldigt tydliga med att i Sverige utgör de militanta och extremt islamistiska (medeltida tolkningar av Koranen) människorna, och deras grupper, det i särklass största hotet mot oss andra. Varför då? Jo, till skillnad från övriga extremister ägnar sig många av dessa idag åt att åka fram och tillbaka mellan t ex Sverige-Syrien-Irak och delta i mördande, lemlästning och förstörelse. De tränas i dödandets och förstörandets "konst" som inga andra extremister och med den kunskapen, med de erfarenheterna och med det hatet återvänder de till sin trygga svenska bas med jämna mellanrum om dom inte dör i striderna. Hur kan vi skydda oss bättre mot dessa farliga individer som föraktar den kultur, den jämlikhet och den livsstil som vi demokratiskt byggt upp? Bra att KD vågar ta i frågan.
http://www.unt.se/asikt/debatt/islamism-som-hotar-sverige-3272016.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar