torsdag 23 juni 2011

Smörgåsbord till midsommar

Blommor under kudden
Under midsommarnatten sägs man med fördel kunna önska saker om man lägger blommor under kudden när man sover. Då tänker jag prova det och önska kopplat till följande aktuella ämnen;


Den 10/7 2011 blir det möjligt för polismakten att bötfälla medborgare som skräpar ner. Alla beteendekampanjer kopplat till "håll Sverige rent" har inte hjälpt och nu tvingas vi därför förbättra renhållningen med denna åtgärd. Jag hoppas att Uppsala och Sverige nu blir mycket renare.


Centerpartiet fick igår sina sämsta opinionssiffror någonsin. 3,7% vittnar om att svenska folket inte förstår varför Centerpartiet skall finnas. Partiets språkrör lyckas inte profilera och positionera partiet tillräckligt bra. Jag roade mig under förra veckan med att åter gå igenom alla riksdagspartiers politiska program. Min slutsats är fortfarande att C har den bästa politiken för oss som tycker att vi skall göra landet mer företagsamt, hållbart, decentraliserat och där stor personlig frihet råder. För hållbarheten krävs en ännu bättre politik som bidrar till att även landsbygden kan utvecklas bättre. Jag hoppas att C använder sina tillgångar för att åter bli ett relevant och starkt politiskt alternativ. Det är bra för stora delar av Sveriges befolkning.
http://www.dn.se/ledare/signerat/centern-stanga-och-dela-pa-kassan


Våra lärare är viktiga för att vi skall försvara och utveckla vårt välstånd. Jag hoppas att staten och kommunerna slutar prata illa om skolan och att man slutar djävlas med våra lärare. Vi måste ge våra lärare det delegerade ansvaret som de förtjänar och vi måste låta bli att försöka detaljstyra hur de skall lyckas att lyfta alla våra barn och unga i skolan. De få lärare som inte klarar av att göra ett bra jobb får lämna plats för mer motiverade, engagerade och bättre pedagogiskt tränade personer.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/frihet-ger-kvalitet-1


Jag hoppas att allt fler medborgare orkar ändra sina levnadsvanor lite och därigenom få ett betydligt hälsosammare liv. Nya studier visar att även små förbättringar har stor betydelse för vår hälsa.
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sa-haller-du--vikten-hela-livet


Jag hoppas att villkoren för alla småföretagare i landet blir rimligare inom kort. Uppsala och Sverige behöver fler som vågar starta företag och fler som vågar växa. Då kan inte småföretagare exkluderas från stödåtgärder som ses som självklara för de som är anställda.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-vantas-soka-skuldsanering_6266788.svd


Jag hoppas att västvärlden nu på allvar ställer om sina ekonomier så att skuldsättningsgraden avsevärt minskar och energiproduktionen i mycket större grad finns lokalt och inom förnyelsebara energislag.
http://www.ft.com/intl/cms/s/fa9d9350-9afc-11e0-a254-00144feabdc0,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2Ffa9d9350-9afc-11e0-a254-00144feabdc0.html&_i_referer=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fintl%2Fmarkets#axzz1Q7CkcShq


Min sjunde önskan inför midsommarnatten blir att du får en trevlig och avkopplande sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar