tisdag 14 juni 2011

Runt hörnet....

Det går inte att smita undan

Många av oss har genom åren lärt oss att det inte lönar sig att vara oärlig eller att sopa problem under mattan. Det är klokare att välja en ärlig och en direkt problemlösande inställning till livet. Om inte av något annat skäl så för att sova bättre. Jag har sedan en tid manat till mindre hybris över vårt ekonomiska läge i Sverige. Väst världen var i fritt fall för bara några år sedan. Stater har sedan dess tagit på sig allt för stora åtaganden som borde vila på marknaden. Genom att staterna gick in undveks en fullständig ekonomisk härdsmälta men samtidigt har många lurats in i en falsk trygghet eftersom flera av de underliggande problemen i västvärlden fortfarande kvarstår.


Göran Rosenberg tycker jag är en klok person med en god förmåga att analysera vad som händer på vår jord. Rosenberg är utan tvekan en marknadsvän och har i många sammanhang målat bilder som bra beskriver varför marknadsekonomins grunder är bäst väg framåt. Bifogat finner du det senaste inlägget från honom som jag tycker förstärker riskbilden för världsekonomin idag.
http://www.dn.se/ledare/kolumner/marx-och-krisen


Även SCB släppte nyligen en intressant analys av läget för svensk ekonomi. Även den ger oss signaler som borde få fler att förstå att det kan vara klokt att ha lite utrymme i plånboken framöver. Man kan inte leva över sina tillgångar. Inte så länge i vart fall. Många i vårt land är allt för högt belånade och har en lite fallhöjd innan de hamnar i en negativ trend.
http://www.va.se/nyheter/2011/06/14/scb-svensk-ekonomi-fortsatt-god/


Vad tror du händer i vår ekonomi inom kort?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar