tisdag 11 januari 2011

Massor av mejl och sms

Det börjar kännas lite i kroppen att jag inte sover och tränar något sedan jag återvänt från Thailand. Det är ingen hållbar väg framåt så jag skall försöka lägga mig senast 21 ikväll. Jag måste också ta mig tid för träning igen. Inte minst för att hantera min frustration över en mycket utmanande situation.

TV och aftobladet.se har ett helt otroligt genomslag. Redan tidigare har jag fått massor av mejl och sms från alla delar av Sverige. Cirka 60% negativa och cirka 40% positiva. Efter morgondagens deltagande i TV4as Nyhetsmorgon har smsen och mejlen åter haglat in. I ljuset av att jag inte har haft möjlighet att kommentera mina inlägg här kan jag konstatera att de som vill också kan och väljer att kontakta mig på någon av de adresser jag har. Hittills verkar relationen mellan de som är positivt inställda till mig nu vara 70% och 30% uttrycker fortfarande negativa åsikter. Bland de som aktivt är negativa finns en "mycket känd" Uppsalakommunist.

Jag vill TACKA alla er som på olika sätt ger mig ert stöd. TACK! Det värmer! Inte bara för mig utan också för min familj som också tar del av många av era positiva meddelanden för att väga upp den kompakta negativa bild som tidigare publicerats.

Jag vill särskilt tacka er som uttryckt att ni svarat på min uppmaning att läsa ett urval av mina totala inlägg för att skapa en rättvisare bild av vem jag är och vad jag står för. Flera har efterlyst en kategorisering av några av mina blogginlägg. Möjligen kommer jag framöver att lägga in några av alla mina blogginlägg under olika kategorier som t ex Människosyn, Miljö & klimatutmaningar, Näringslivsutveckling, Folkhälsa, yttrandefrihet och skydd för den personliga integriteten osv. Då blir det enklare att källkritiskt värdera påhopp om att min människosyn skulle vara dålig etc. Eftersom jag vill sköta mitt förtroendeuppdrag också så kommer det sannolikt ta ett tag innan jag genomför det önskemålet.

Jag ber än en gång alla som kopplat till min blogg känt sig felaktigt påhoppade om ursäkt.

Jag har dock beslutat att nu öppna upp min blogg för kommentarer. JAG TAR INGET ANSVAR FÖR DET SOM STÅR I FRAMTIDA KOMMENTARER OCH JAG VARNAR FÖR ATT ANGREPPEN KOMMER ATT VARA MÅNGA OCH SPRÅKET OFTA MYCKET OLÄMPLIGT. Jag hoppas jag har fel. Vi får se.

Såg du dagens tidiga TV4debatt om politikers bloggande?

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=far_en_politiker_blogga_om_vad_som_helst%3F&videoid=1193936

Än en gång Tack för allt stöd många av er ger mig!

6 kommentarer:

  1. Ohh, spännande. Jag hoppas att du inte behöver ångra ditt beslut om kommentarerna, men du har helt klart dragit till dig lite mer negativ uppmärksamhet än en enkel centerbloggare som mig själv...

    :-)

    SvaraRadera
  2. Bra beslut att öppna för kommentarer, tror jag. Man behöver heller inte svara på allt. Det bästa sättet att hantera troll brukar vara att ignorera dem.

    SvaraRadera
  3. Håller med Johan. "Don't feed the trolls"
    Jag tror vi i Uppsalacentern tar oss igenom det här. Mitt förtroende har du fortfarande kvar.

    MP

    SvaraRadera
  4. Ett bra tips om du vill ha en vettig dialog bland dina kommentarer är att visa att du läser det som skrivs...

    SvaraRadera
  5. Jag tycker reaktionen mot dig varit överdriven, dina åsikter är ju inte nya utan har funnits på bloggen hela tiden.
    Men jag tycker också att din reaktion initialt varit under all kritik.
    Helhetsintrycket är inte värdigt ett kommunalråd.

    SvaraRadera
  6. Eftersom du vill att människor ska läsa inläggen som Aftonbladet (fel)citerar så tycker jag verkligena att du bör länka dom från ett inlägg. Jag började följa din blogg i samband med fetma inlägget och av de "kontroversiella" är det det enda som jag kunnat hitta. Även om det tydligt visar hur du misstolkats så skulle det vara bra att ha de andra tillgängliga vid framtida debatter.

    SvaraRadera