onsdag 19 januari 2011

Att leverera

För mig är det viktigt att göra allt man kan för att leva upp till ett åtagande. Ibland kan det bli svårare att klara av ett åtagande när ständiga förändringar gör att man tvingas till nya prioriteringar. Det är inget konstigt med det. Det är en naturlig del av livet. Även om man inser det känns det, när man är skolad som jag att ta ansvar, tråkigt när man inte orkar med att göra allt man vill och vet att man kan göra för en sak som man brinner för när en förändring tvingar fram omprioriteringar.

Jag har många åtaganden. Många är ideella. Alla syftar till att bidra till att vi lämnar efter oss ett bra och välmående samhälle till kommande generationer. Det känns viktigt för mig. Det viktigaste åtagandet jag har just nu är att göra mitt bidrag till att leverera den politik som väljarna, inte minst alla som kryssat för mig, som mitt parti har i sitt handlingsprogram och att leverera den politiken som Alliansen gemensamt torgförde i valkampanjen. Just nu klarar jag bara av att fokusera på det arbetet 80% av min tid. Därutöver har jag andra viktiga samhällsuppdrag som också blir lidande. Det är tråkigt. Min övertygelse är att jag kommer att bidra till att resultaten blir bra i alla fall. De hade kunnat bli ännu bättre. Tycker du att det är viktigt att leverera utifrån de åtaganden man tar på sig? Inom kort hoppas jag att jag på ett bra sätt kan lämna över ett av mina viktiga uppdrag till en engagerad efterträdare.

1 kommentar:

  1. Hej Stefan!

    I Danmark har man just infört extra skatt på feta matvaror. Tänk om Sverige kunde införa extraskatt på socker så att t.ex en Coca Cola kostade 40-50 kr. Övervikten i Sverige beror nämligen till stor del på sockerintag. Matindustrin har arbetet enträget på att göra oss sockerberoende och socker tillsätts som krydda i ett mycket stort antal produkter.

    SvaraRadera